Πώς θα μάθετε στα παιδιά σας να νοιάζονται για τους άλλους;

Πώς θα ευαισθητοποιήσετε τα παιδιά σας γύρω από καθημερινά θέματα; Πώς θα τα κάνετε να νοιάζονται περισσότερο για τους συνανθρώπους τους και να τους βοηθούν κάθε φορά που τους δίνεται η ευκαιρία; Να θυμάστε, ότι εσείς αποτελείτε το βασικό τους πρότυπο: Σας θαυμάζουν και προσπαθούν να μιμηθούν κάθε σας συμπεριφορά. Αν δουν ότι νοιάζεστε για τους γύρω σας και βοηθάτε έμπρακτα όποιον έχει ανάγκη, θα ακολουθήσουν το παράδειγμά σας.

Πώς θα μάθετε στα παιδιά σας να νοιάζονται για τους άλλους;

Γράφει η Κατερίνα Ηλιάκη

Δείξτε τους πώς να εξωτερικεύσουν τη φροντίδα και τη συμπόνια που αισθάνονται. Ενθαρρύνετέ τα να εκφράσουν όσα νιώθουν, να κάνουν καλές πράξεις και φυσικά, παινέστε τα, ώστε να επαναλάβουν τη συμπεριφορά αυτή και στο μέλλον. Μάθετέ τους ότι οι πράξεις τους αντανακλούν τον χαρακτήρα τους. Έτσι, θα ακολουθήσουν πιο ηθικές και γενναιόδωρες επιλογές, οι οποίες με τον καιρό θα αποτελέσουν κομμάτι του εαυτού τους: Θα γίνουν ευγενικοί, συμπονετικοί άνθρωποι, που βοηθούν τους όσους έχουν ανάγκη.

tyrtyrty

Αντίθετα, εκφράστε την απογοήτευσή σας στις κακές συμπεριφορές. Εξηγήστε πως κάτι που έκαναν επηρέασε κάποιον άλλο και πώς θα μπορούσαν να διορθώσουν την κατάσταση. Έτσι,στο μέλλον θα είναι ικανά να κάνουν την αυτοκριτική τους, να γνωρίζουν τις συνέπειες των πράξεών τους και να αισθάνονται ευθύνη προς τους συνανθρώπους τους.

Μια έξυπνη πρόταση για να διδάξετε στο παιδί σας την ορθή κοινωνική συμπεριφορά είναι η τηλεοπτική σειρά «Η Μικρή Γιατρός» που συνεχίζεται με νέα επεισόδια στο κανάλι Disney Junior, το οποίο είναι αφιερωμένο σε παιδιά προσχολικής ηλικίας.

tyrtyr

Πρόκειται για την ιστορία ενός κοριτσιού, που φροντίζει τραυματισμένα και άρρωστα παιχνίδια, και εξοικειώνει τα παιδιά με τις έννοιες της υγείας και του καλού τρόπου ζωής. Η πρωταγωνίστρια, η Ντότι, είναι ένα άριστο πρότυπο για τα μικρά παιδιά, καθώς δίνει χρήσιμες συμβουλές για τη φροντίδα τόσο του εαυτού μας, όσο και των άλλων. Η σειρά έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα και αξίζει να την παρακολουθήσουν οι μικροί τηλεθεατές προκειμένου να μάθουν μερικούς βασικούς κανόνες και να σχηματίσουν μια ολοκληρωμένη και ισορροπημένη προσωπικότητα.

«Η Μικρή Γιατρός» έχει ήδη κερδίσει το κοινό, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στην τυπολογία των τηλεοπτικών σειρών προσχολικής ηλικίας. Αφού την παρακολουθήσετε μαζί, συζητήσετε με τα παιδιά σας. Ανοίξτε διάλογο για τη σημασία της καλής υγείας και της φροντίδας, ακούστε τις απόψεις τους πάνω στο θέμα και μάθετε τι αποκόμισαν.

yrtyrty

Το κανάλι Disney Junior προβάλει τη σειρά, καθημερινά μέσω των OTE TV, Vodafone TV και Cyta TV. Από τις 5 Σεπτεμβρίου, «Η Μικρή Γιατρός» θα συνεχίσει με νέα επεισόδια τις καθημερινές στις 14:45. Το Νοέμβριο του 2016,η 4η σεζόν θα βρει την Ντότι επικεφαλής στο δικό της νοσοκομείο παιχνιδιών, όπου θα είναι απασχολημένη γιατρεύοντας τα τραυματισμένα παιχνίδια της πόλης. Μην χάσετε τα νέα επεισόδια!

Εξερευνήστε το site της σειράς εδώ: http://disneyjunior.disney.gr/doc-mcstuffins

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved