Ποια είναι η καλύτερη μέθοδος αποτρίχωσης για κορίτσια που βρίσκονται στην προεφηβική ηλικία;

Πολλά είναι τα κορίτσια που από την ηλικία των 8-9 ετών εμφανίζουν έντονη τριχοφυΐα στα πόδια, τα χέρια και τις μασχάλες, με αποτέλεσμα τα συνομήλικα ή ακόμη και τα μεγαλύτερα παιδιά να τα κοροϊδεύουν.

Ποια είναι η καλύτερη μέθοδος αποτρίχωσης για κορίτσια που βρίσκονται στην προεφηβική ηλικία;

Συνήθως, κάπου εκεί τα κορίτσια αρχίζουν να ζητούν επίμονα από τη μαμά την άδεια για να κάνουν αποτρίχωση, κάτι που οι περισσότερες μαμάδες- γονείς, αντιμετωπίζουν με επιφυλακτικότητα. Οποιοιδήποτε και αν είναι οι φόβοι σας, θα πρέπει να χειριστείτε το ζήτημα της αποτρίχωσης ως μια ειδική πρόκληση ενώ μπορείτε να ζητήσετε τη βοήθεια ειδικού. Ποτέ όμως μην δώσετε ένα ξερό «όχι» ως απάντηση. Μπορείτε να πείτε για παράδειγμα, «Δεν μπορώ να σου επιτρέψω αυτή τη στιγμή να ξυρίσεις τα πόδια σου, όμως μπορούμε να το ξανασυζητήσουμε το θέμα αυτό σε ένα μήνα ή να ξεκινήσουμε μια άλλη μέθοδο αποτρίχωσης!».

Αν, όμως αποφασίσετε να δώσετε το πράσινο φως στο κορίτσι σας θα πρέπει να εξηγήσετε τα δεδομένα και να τονίσετε ότι αν το κάνει μια φορά, θα πρέπει να το κάνει συνέχεια, γιατί η τρίχα αγριεύει και το δέρμα ερεθίζεται συχνά.

04ccfa5912a78134b8056676f3532d14 L

Ποια είναι η καλύτερη μέθοδος για αποτρίχωση σε κορίτσια προεφηβικής ηλικίας;

Ξυράφι: Το ξυράφι δεν είναι και η καλύτερη επιλογή. Όχι γιατί είναι επικίνδυνο, αλλά γιατί όπως αναφέραμε και πιο πάνω, αγριεύει την τρίχα, ερεθίζει το δέρμα και το παιδί θα πρέπει να ασχολείται συνέχεια με αυτή τη διαδικασία.

Κρέμα αποτρίχωσης: Η χρήση της κρέμας θα πρέπει να γίνεται κάτω από επίβλεψη καθώς μπορεί να προκαλέσει έγκαυμα στο δέρμα ή ακόμη και αλλεργία.

Χαλάουα: Πρόκειται για μια ιδανική επιλογή ειδικά αν εφαρμόζεται από κάποιον ειδικό. Οι τρίχες δεν αγριεύουν, σιγά-σιγά αραιώνουν και χρειάζεται επανάληψη μια φορά το μήνα.

Κρύο ή ζεστό κερί: Το ίδιο ισχύει και με το ζεστό ή κρύο κερί. Το κερί ενυδατώνει το δέρμα, δεν αγριεύει τις τρίχες και όπως και η χαλάουα έτσι και αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνει από κάποιον ειδικό.

Laser: Σύμφωνα με τα ινστιτούτα αισθητικής, η αποτρίχωση με laser μπορεί να εφαρμοστεί σε παιδιά πάνω από 10 ετών και σε μερικές μόνο επιφάνειες όπως, άνω χείλος, μασχάλες, πρόσωπο. Πριν από τα 16 δεν ενδείκνυται για μεγάλες επιφάνειες όπως πόδια, κοιλιά, πλάτη γιατί δεν έχει σταθεροποιηθεί το ορμονικό σύστημα, άρα και οι ορμόνες που επηρεάζουν την τριχοφυΐα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved