Γέννησε το πρώτο της παιδί σε ηλικία 63 ετών!

Το ζευγάρι, 63 ετών η γυναίκα και 78 ετών ο σύζυγος, κατάφερε να αποκτήσει παιδί, μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Γέννησε το πρώτο της παιδί σε ηλικία 63 ετών!

Η γυναίκα από την Τασμανία της Αυστραλίας έγινε μητέρα για πρώτη φορά στη ζωή της σε ηλικία 63 ετών στις αρχές Αυγούστου. Η σύλληψη έγινε χρησιμοποιώντας έμβρυο από άλλο δότη.

Το κοριτσάκι γεννήθηκε με καισαρική στις 34 εβδομάδες της κύησης . Η μητέρα, το όνομα της οποίας δεν έγινε γνωστό, είναι πλέον η μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα που αποκτά παιδί στη χώρα.

Το προηγούμενο ρεκόρ στην Αυστραλία κατείχε μία γυναίκα που γέννησε το πρώτο της παιδί στα 60 της χρόνια το 2010.

Ωστόσο, το... παγκόσμιο ρεκόρ για την γηραιότερη μητέρα του κόσμου, εξακολουθεί να κατέχει η Αντριάνα Ιλιέσκου, από την Ρουμανία, η οποία γέννησε το 2005 σε ηλικία 66 ετών!

Η απόκτηση παιδιού σε αυτή την ηλικία, εξακολουθεί και διχάζει όχι μόνο τον ιατρικό κόσμο αλλά και την κοινή γνώμη.

«Αυτό το παιδί θα χρειάζεται φροντίδα στην ηλικία των 20 ετών, και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτή η μητέρα να μην μπορεί να του την προσφέρει», δήλωσε στην Herald Sun, ο Gab Kovacs, καθηγητής του πανεπιστημίου Monash, προσθέτοντας ότι τα σώματά μας δεν έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν παιδιά στην ηλικία των 60 χρονών. Επίσης, πολλές κλινικές εξωσωματικής γονιμοποίησης, αρνούνται τη θεραπεία σε γυναίκες πάνω από την ηλικία των 53 ετών, παρότι το προσδόκιμο ζωής των ανθρώπων έχει αυξηθεί.

Υπάρχει όμως και ο αντίλογος που λέει ό,τι κανείς δεν μπορεί να στερήσει από μία γυναίκα το δικαίωμα να αποκτήσει παιδί. Ό,τι δεν μπορεί και δεν πρέπει να ασκείται κριτική στην ανάγκη και την επιθυμία του άλλου να γίνει γονιός.

Ποια είναι η δική σας γνώμη; Θεωρείται σωστό ή όχι να γίνει μία γυναίκα μητέρα σε προχωρημένη ηλικία;

Περιμένουμε τα σχόλιά σας ΕΔΩ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved