Παιδί και νέοι γονείς: 5 λάθη που κάνουν οι νέοι γονείς

Όλοι οι νέοι γονείς κάνουν λάθη. Τι; Δεν το πιστεύετε; Απλά σκεφτείτε τους δικούς σας γονείς. Δεν θα αμφιβάλλετε μόλις σκεφτείτε και βάλετε κάτω τι μπορεί να έχουν κάνει λάθος.

Παιδί και νέοι γονείς: 5 λάθη που κάνουν οι νέοι γονείς

Η αλήθεια είναι πώς κανείς δεν είναι αλάνθαστος... και ειδικά οι γονείς. Αλλά αν γνωρίζετε τα 5 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι νέοι γονείς, ίσως εσείς τα αποφύγετε. Δείτε παρακάτω ποια είναι αυτά μαζί με μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να μην τα κάνετε και εσείς.

327e4838f2ab4483d9e2783d585df3c3

Παιδί και λάθη νέων γονιών 1: Πανικός με όλους και με όλα

«Πολλοί γονείς έχουν υπερβολικά νευρικές αντιδράσεις», σύμφωνα με τον καθηγητή Leon Hoffman, «Με αποτέλεσμα το μωρό να λαμβάνει όλο αυτό το άγχος». Επίσης ο Hoffman λέει ότι οι γονείς μπορεί να χαραμίσουν ολόκληρο τον πρώτο χρόνο του παιδιού τους ανησυχώντας για μικρά ασήμαντα πράγματα. «Γιατί δεν έχει περπατήσει ακόμη;», «Γιατί δεν πίνει όλο το γάλα;», «Γιατί δεν ξυπνάει την ώρα που ξυπνούσε πριν;», «Κλαίει πολύ ή λίγο;»... Σας φαίνονται γνώριμα όλα τα παραπάνω;

Παιδί και λάθη νέων γονιών 2: Δεν αφήνετε το μωρό σας να κλάψει

Πολλοί γονείς πιστεύουν ότι η «δουλειά» τους είναι να καθησυχάζουν το μωρό και να μην το αφήνουν να κλαίει και αυτό γιατί θεωρούν ότι για το κλάμα του ευθύνονται οι ίδιοι και με το εάν κάνουν σωστά τα πράγματα ή όχι. «Τα μωρά είναι «σχεδιασμένα» για να κλαίνε. Είναι απόλυτα φυσιολογικό. Με το κλάμα τους επικοινωνούν. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάνετε λάθος ως γονείς ή ότι πρέπει να τα "χαϊδολογήσετε"», λέει η παιδίατρος Jennifer Walker. Αφήστε το παιδί σας να κλαίει, συμβουλεύει εξηγώντας ότι θα πρέπει ως γονείς να ανησυχήσετε μόνο αν δείτε ότι έχει πυρετό, πρήξιμο στην κοιλίτσα του ή αν κλαίει για πάνω από μία ώρα.

not sleeping when baby sleeps1

Παιδί και λάθη νέων γονιών 3: Ξυπνάτε το μωρό για να το θηλάσετε

Τα μωρά που θηλάζουν μπορούν και πρέπει να κοιμούνται μέσα στη νύχτα. Δεν χρειάζεται οι γονείς να το ξυπνούν για να φάει. Αν πεινάει όπως αναφέραμε και πιο πάνω... θα βάλει τα κλάματα... Αφήστε το μωρό σας να κοιμάται όσο περισσότερο γίνεται και εκμεταλλευτείτε το χρόνο που κοιμάται για να ξεκουραστείτε και εσείς.

Παιδί και λάθη νέων γονιών 4: Πρόκειται για γουλιές και όχι για εμετό

Ακόμη ένα λάθος που κάνουν οι γονείς είναι να μπερδεύουν μια απλή γουλιά με τον εμετό, πιάνοντάς τους πανικός. Σύμφωνα με την παιδίατρο Walker, μιλάμε για εμετό όταν το παιδί έχει γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση κάθε 30-35 λεπτά ανεξάρτητα από το εάν έχει φάει ή όχι.

παιδι και νεοι γονεις

Παιδί και λάθη νέων γονιών 5: Δεν ζητούν βοήθεια σε αυτούς που πραγματικά μπορούν να βοηθήσουν

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι νέοι γονείς είναι ότι δεν ζητούν βοήθεια είτε από τον γυναικολόγο, είτε από τη μαία, είτε από τον παιδίατρο του παιδιού. Συνήθως, ντρέπονται να ρωτήσουν ακόμη και το πιο απλό πράγμα καθώς πιστεύουν ότι ίσως ο γιατρός το βρει αστείο, με αποτέλεσμα να στρέφονται στο διαδίκτυο ψάχνοντας συμβουλές και στέλνοντας ανώνυμα μηνύματα σε διαδικτυακές ιστοσελίδες περιμένοντας απάντηση.

Ως γονείς θα πρέπει να έχουν μια καλή επικοινωνία με τους γιατρούς και να μην ντρέπονται να ρωτήσουν ο,τιδήποτε όσο αστείο και αν φαίνεται.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved