Το μυστικό για να διαλέξετε το πιο νόστιμο πεπόνι

Το καρπούζι και το πεπόνι είναι τα κατεξοχήν καλοκαιρινά φρούτα.

Το μυστικό για να διαλέξετε το πιο νόστιμο πεπόνι

Σε αντίθεση με τα άλλα φρούτα της εποχής, όπως τα σύκα, τα σταφύλια, τα ροδάκινα, δύσκολα μπορείς να είσαι σίγουρος για το αν το πεπόνι που θα επιλέξεις θα είναι γλυκό και φρέσκο.

Υπάρχει όμως ένας τρόπος που εξασφαλίζει,αν μη τι άλλο, ότι το πεπόνι θα είναι ζουμερό. Ποιος είναι αυτός; Παίρνετε το πεπόνι, κλείνετε τα μάτια σας και το μυρίζετε. Αν το πεπόνι μοσχομυρίζει τότε είναι έτοιμο για να κοπεί. Επίσης, το κοτσάνι θα πρέπει να είναι πράσινο και να μην αποξεραμένο.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Pure Wow, που δημοσιεύει και το ...μυστικό για την σωστή επιλογή πεπονιού, αν το πεπόνι δεν μυρίζει φρεσκάδα, τότε αναζητείστε άλλο.

Και να θυμάστε ότι το πεπόνι έχει μόνο 35 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια ενώ είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και Α. Η βιταμίνη Α βοηθάει στην καλή λειτουργία της οράσεως και στο δέρμα. Το πεπόνι είναι επίσης πλούσιο σε κάλιο, το οποίο συμμετέχει στην ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, σε νιασίνη, η οποία έχει ενεργό ρόλο στη λιπόλυση, και σε θειαμίνη. Ένα βασικό συστατικό του πεπονιού είναι η β-καροτίνη η οποία αυξάνεται όσο ωριμάζει το πεπόνι. Εμφανίζει αντιοξειδωτική δράση καθώς προστατεύει τον οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved