Αυτοί είναι οι 15 δημοφιλείς προορισμοί των Ελλήνων για τις φετινές διακοπές τους

Τα ελληνικά νησιά δεν αποτελούν πόλο έλξης μόνο για τους ξένους τουρίστες αλλά και για τους Έλληνες.

Αυτοί είναι οι 15 δημοφιλείς προορισμοί των Ελλήνων για τις φετινές διακοπές τους

Όπως προκύπτει από τη έρευνα της Trivago, για τον Ιούλιο και Αύγουστο οι Ελληνες έχουν επιλέξει για τις διακοπές τους δημοφιλείς προορισμούς όπως είναι η Κρήτη και τα νησιά του Ιονίου.

Ειδικότερα, στις πρώτες δύο θέσεις των ταξιδιωτικών προτιμήσεων των Ελλήνων, κατατάσσονται τα Χανιά και η Σαντορίνη. Ακολουθούν η Ζάκυνθος, η Νάξος, η Κέρκυρα, η Πάρος, η Ρόδος, η Λευκάδα, η Μήλος, η Κεφαλονιά, η Θάσος, η Σκιάθος, η Σύρος, τα Σύβοτα και η Σκόπελος.

turk1 6

Τα στοιχεία της trivago προέρχονται από αναζητήσεις που έγιναν μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και 22 Μαΐου 2016, για ταξίδια μεταξύ 1ης Ιουλίου και 31 Αυγούστου 2016.

Στη μηνιαία έρευνα tHPI της trivago, σχετικά με την πορεία που χάραξαν οι τιμές για τον Ιούλιο του 2016 παρατηρήθηκαν ενδιαφέρουσες μεταβολές σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο. Ειδικότερα, αξιοσημείωτη είναι η μείωση των τιμών σε σχέση με πέρυσι τόσο στη Σαντορίνη, όσο και στη Μύκονο. Στα δύο αυτά νησιά η μέση ξενοδοχειακή τιμή ανέρχεται στα 259 ευρώ ανά διανυκτέρευση, για όσους επισκεφθούν τη Σαντορίνη και 335 ευρώ, για όσους προτιμήσουν τη Μύκονο.

Οι συγκεκριμένες τιμές είναι χαμηλότερες συγκριτικά με πέρυσι κατά 1,5 και 5,9 %, αντίστοιχα. Σε αρκετά οικονομικότερο πλαίσιο κινούνται οι τιμές στο Ιόνιο, όπου τα ξενοδοχεία κατά μέσο όρο διατηρούν τις τιμές τους σε διψήφιο αριθμό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved