Κανόνες υγιεινής για να αποφύγετε τις μυκητιάσεις το καλοκαίρι

Οι μυκητιάσεις από την θάλασσα στα πόδια και τα γεννητικά όργανα αλλά και οι λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος είναι πολύ συχνές το καλοκαίρι ειδικά στις γυναίκες.

Κανόνες υγιεινής για να αποφύγετε τις μυκητιάσεις το καλοκαίρι

Η καλοκαιρινή ζέστη και η υγρασία προκαλούν εφίδρωση, δημιουργώντας το ιδανικό περιβάλλον για να αναπτυχθούν οι μύκητες. Οι μύκητες και τα μικρόβια ζουν σε ζεστές και υγρές επιφάνειες όπου και πολλαπλασιάζονται, προκαλώντας λοιμώξεις που εμφανίζονται με τσούξιμο, υγρά, φαγούρα ή και πόνο στα γεννητικά όργανα και την ουρήθρα αλλά και με δυσοσμία και αλλαγή στο χρώμα δέρματος-νυχιών στα πόδια.

Οι μύκητες είναι πολυκύτταροι και επειδή δε μπορούν να τραφούν από το έδαφος, το νερό ή τον αέρα, τρέφονται από τα φυτά, τους ανθρώπους και τα ζώα. Ευδοκιμούν ανάμεσα από τα δάκτυλα, στη βουβωνική χώρα, κάτω από το στήθος και σε άλλα μέρη του σώματος, προκαλώντας αυτό που ονομάζεται μυκητίαση.

Πώς θα αποφύγετε τις μυκητιάσεις;

*Αλλάζετε το κάτω μέρος του μαγιό αν πρόκειται να ξαπλώσετε σε σκερό μέρος (πχ κάτω από ομπρέλα) και δεν σκοπεύετε να ξαναμπείτε σύντομα στην θάλασσα.
*Να στεγνώνετε το σώμα σας πολύ καλά. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα πόδια και μάλιστα στην περιοχή ανάμεσα από τα δάχτυλα, γιατί η υγρασία αποτελεί το ιδανικό "περιβάλλον" για τους μύκητες.
*Να φοράτε ΠΑΝΤΑ παντόφλες, όταν κυκλοφορείτε γύρω από πισίνα και να τις αφήνετε να στεγνώσουν μεταξύ των χρήσεων.
*Να μην κάθεστε με το μαγιό, ή γυμνοί, επάνω σε "ξαπλώστρες", βότσαλα ή άμμο χωρίς να βάλετε από κάτω μία δική σας, καθαρή πετσέτα.
*Να πλένεστε με ζεστό νερό και σαπούνι αμέσως μετά την θάλασσα, ή την πισίνα.
*Αποφύγετε στενά παπούτσια, κάλτσες και κυρίως εσώρουχα. Να φοράτε βαμβακερές κάλτσες, τις να αλλάζετε τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.
*Αποφύγετε να μοιράζεστε ρούχα και πετσέτες με άλλους.

Το καλοκαίρι είναι για όλους απολαυστικό, αλλά θέλει τεράστια προσοχή τόσο για σας όσο και τα παιδιά σας!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved