Διακοπές με 300, 400, 500 ή 1.000 ευρώ;

Οι ζέστες μπήκαν για τα καλά! Πού να πας όμως με 300 και 400 ευρώ; Όποιο και αν είναι το μπάτζετ σου, λύσεις υπάρχουν.

Διακοπές με 300, 400, 500 ή 1.000 ευρώ;

Γράφει η Κατερίνα Ηλιάκη

Κλείσε εισιτήρια, μάζεψε κουβαδάκια, μπρατσάκια και τα υπόλοιπα μπανιερά και ετοίμασε βαλίτσες. Βρήκαμε πολύ -αλλά και λιγότερο- οικονομικές προτάσεις για να μην μείνεις το καλοκαίρι στην Αθήνα. Μην αναβάλεις άλλο τις διακοπές που περίμενες με ανυπομονησία εσύ και ακόμη περισσότερο τα μικρά σου!

300 ευρώ

Με 300 ευρώ δεν είναι και πολύ εύκολο να βρεις τον κατάλληλο προορισμό, οπότε καλό θα ήταν να συμβιβαστείς με έναν εναλλακτικό τρόπο διακοπών, όπως το κάμπινγκ. Για κάποιους είναι τρόπος ζωής, μια όμορφη εμπειρία δίπλα στη Φύση, για άλλους πάλι είναι συνώνυμο της κούρασης και της ταλαιπωρίας. Σε όποια κατηγορία και αν ανήκεις, οργανώσου και θα περάσεις πολύ όμορφα.

Μπορεί να μην έχεις όρεξη να κοιμάσαι σε στρώμα, δεν ισχύει το ίδιο και για τα παιδιά σου: Τα περισσότερα αισθάνονται σαν μικροί εξερευνητές και βλέπουν την κατασκήνωση ως μια πολύ διασκεδαστική περιπέτεια!

Απόφυγε τα πολυσύχναστα νησιά και δοκίμασε πιο οικονομικές επιλογές, κατάλληλες για παιδιά. Ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για οικογενειακές διακοπές βρίσκεται η Κρήτη, η Ρόδος, η Πάρος και η Νάξος. Επιπλέον, δες προσεκτικά τις προσφορές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, μπορείς να αγοράσεις δύο στην τιμή του ενός. Για παράδειγμα, η Cosmote σου κάνει δώρο την επιστροφή σε δρομολόγια της Hellenic Seaways.

Οι τιμές στα οργανωμένα κάμπινγκ κυμαίνονται από 6 μέχρι 9 ευρώ το άτομο ανάλογα με την περίοδο ενώ τα ακτοπλοϊκά κοστίζουν από 20 μέχρι 70 ευρώ, ανάλογα με τον προορισμό που θα επιλέξεις. Θυμήσου ότι όλες οι ακτοπλοϊκές εταιρίες έχουν μειωμένο ναύλο -συνήθως μισή τιμή- για τα παιδιά και δωρεάν επιβίβαση για τα βρέφη.

400 ευρώ

Αν θέλεις να ξοδέψεις περίπου 400 ευρώ και να κάνεις άνετες διακοπές προετοιμάσου από νωρίς. Επίλεξε να φύγεις τον Ιούλιο ή το Σεπτέμβριο, όταν οι τιμές των ξενοδοχείων είναι πιο χαμηλές και μπορείς να βρεις τα δωμάτια στη μισή τιμή. Φρόντισε το μέρος να έχει κουζίνα για να μαγειρέψεις και να μειώσεις ακόμη περισσότερο το συνολικό κόστος των διακοπών.

78454799 girl underwater 1

Μπορείς να επισκεφτείς ένα μικρό νησί, όπως η Αντίπαρος, στο οποίο θα έχεις τη δυνατότητα να κινείσαι με τα πόδια στη χώρα και στις διάφορες παραλίες. Όπως και να έχει, μπορείς πάντα να δοκιμάσεις το ΚΤΕΛ. Τη θερινή περίοδο τα δρομολόγια είναι πολύ συχνά, οπότε δεν θα ταλαιπωρηθείς καθόλου.

500 ευρώ

Με 100 ευρώ επιπλέον, η ζωή σου θα γίνει λίγο πιο άνετη! Μπορείς να μεταφέρεις το αυτοκίνητό σου ή να νοικιάσεις εκεί. Σύγκρινε τις τιμές πριν αναχωρήσεις και δες τι σε συμφέρει περισσότερο. Συνήθως, για την ενοικίαση θα χρειαστείς περίπου 30-40 ευρώ τη μέρα οπότε συμφέρει μόνο αν μείνεις για μια μικρή χρονική περίοδο στο νησί. Στο κόστος αυτό συνυπολόγισε τα έξοδα για καύσιμα.

summer family

Όταν με το καλό φτάσεις, μην κάνεις υπερβολές με το φαγητό. Δες τον κατάλογο πριν επιλέξεις, για να μην ξοδέψεις μια περιουσία στη χωριάτικη και τις τηγανητές πατάτες. Στα γραφικά ταβερνάκια, θα βρεις σπιτικό μαγειρευτό φαγητό και υγιεινές επιλογές σε πολύ καλές τιμές.

Επειδή θα περάσεις πολύ χρόνο στην παραλία, πάρε ομπρέλα και ψάθα για να μην ξοδέψεις 10 ευρώ για μία μόνο μέρα στη θάλασσα. Εναλλακτικά προτίμησε παραλίες με δέντρα και σκιά.

1000 ευρώ

Αν μπορείς να διαθέσεις 1000 ευρώ, τότε σίγουρα έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το τέλειο σκηνικό για τα παιδιά. Υπάρχουν πολυτελή ξενοδοχεία και all inclusive πακέτα που προσφέρουν όλες τις ανέσεις για να χαλαρώσεις και να ξεκουραστείς ενώ τα μικρά σου θα διασκεδάζουν σε έναν επίγειο παράδεισο.

Με μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο θα βρεις ξενοδοχεία που προσφέρουν τα πάντα: Δημιουργική απασχόληση, νεροτσουλήθρες, θεατρικές παραστάσεις, κατασκευές και αθλήματα. Καλό θα είναι να προτιμήσεις ένα δωμάτιο κοντά στη θάλασσα, όπου τα παιδιά θα μπορούν να κάνουν θαλάσσια σπορ, να παίξουν στην άμμο και να κοινωνικοποιηθούν με τους συνομηλίκους τους.

057 Taking off on holiday with Austrian Airlines

Όσο εκείνα διασκεδάζουν, συμμετέχοντας στις παραπάνω οργανωμένες δραστηριότητες, εσύ μπορείς να ηρεμήσεις σε κάποιον από τους υπόλοιπους χώρους του ξενοδοχείου, να κάνεις spa, να πιεις ένα κοκτέιλ στην πισίνα, να πας για μια βουτιά με το σύντροφό σου.

Δεν έχει σημασία αν μένεις σε σκηνή ή σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων... Ούτε χρειάζεται να χαλάσεις μια περιουσία για να περάσεις καλά, το μόνο που θέλουν τα παιδιά είναι ποιοτικός χρόνος μαζί σου... και πολύ παιχνίδι!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved