Έτσι δε θα μαραθούν τα φυτά σας όσο θα λείπετε για διακοπές

Ετοιμάζεστε να φύγετε για διακοπές και δεν ξέρετε τί να κάνετε με τα γλαστράκια, τα φυτα και τα λουλούδια σας; Μη σας πιάνει πανικός, υπάρχουν λύσεις!

Έτσι δε θα μαραθούν τα φυτά σας όσο θα λείπετε για διακοπές

Τα φυτά σας ειναι ζωντανοί οργανισμοί που θέλουν φροντίδα και ...νεράκι! Υπάρχει τρόπος να τα καταφέρετε ακόμη κι αν δεν έχετε δίκτυο αυτόματου ποτίσματος και ακόμη κι αν είστε μακριά:

Πρώτα από όλα σκεφτείτε αν θέλετε και μπορείτε να δώσετε μερικά γλαστράκια σε δικούς σας ανθρώπους που θα τα φροντίσουν από το σπίτι τους, ή που θα πάνε στο δικό σας να τα ποτίσουν!

Ο πιο οικονομικός και εύκολος τρόπος είναι να βρείτε μεγάλα μπουκάλια νερού ή κρασιού ή αναψυκτικών και να κάνετε μία μικρή τρύπα στο καπάκι τους ή να τα βιδώσετε χαλαρά.
Γεμίστε τα με νερό, γυρίστε τα ανάποδα και στηρίξτε τα μέσα στη γλάστρα σας.

Επίσης, μεταφέρτε τις γλάστρες στο πιο σκιερό μέρος του μπαλκονιού, ώστε με λιγότερο ήλιο να εξατμίζεται πιο αργά η υγρασία από το χώμα και να μην ταλαιπωρούνται τα φυτά.
Μην ξεχάσετε να ποτίσετε τα φυτά τελευταία φορά λίγο πριν φύγετε. Να θυμάστε ότι σε γενικές γραμμές τα φυτά αντέχουν απότιστα γύρω στις 30 ημέρες. Αν πρόκειται να λέιψετε παραπάνω προμηθευτείτε απο την αγορά τα ειδικά ζελέ που χώνετε μέσα στο χώμα. Αυτό, όταν ποτιστεί απορροφά πολλαπλάσια υγρασία σε σχέση με το βάρος του και την αποδεσμεύει σιγά σιγά.

Καλές διακοπές!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved