«Σε ένα λεπτό θα πνιγώ...κανείς δεν με βλέπει» (vid)

Ο πνιγμός αποτελεί την πέμπτη συχνότερη αιτία θανάτου από ατύχημα μεταξύ όλων των ηλικιακών ομάδων στον κόσμο, ενώ για τα παιδιά ηλικίας 1 μηνός έως 14 ετών και για τους νέους ενήλικες  είναι η δεύτερη αιτία βλάβης και θανάτου από ατύχημα.

«Σε ένα λεπτό θα πνιγώ...κανείς δεν με βλέπει» (vid)

Υπολογίζεται ότι σε παιδιά το 35% των επεισοδίων βύθισης είναι θανατηφόρα, το 33% οδηγεί σε ενός βαθμού νευρολογική έκπτωση και το 11% σε σοβαρά νευρολογικά επακόλουθα.

Προκειμένου να αφυπνίσει τους γονείς η οργάνωση Αbbeyshope.org επιμελήθηκε ένα βίντεο για τον πνιγμό παιδιών το οποίο μέσα σε 30 δευτερόλεπτα επισημαίνει αυτό που όλοι ξέρουμε: Το κακό δεν αργεί να γίνει.

Στο βίντεο πρωταγωνιστεί ένα μικρό κοριτσάκι το οποίο κολυμπάει σε μια πισίνα , λέγοντας τα εξής : «Σε ένα λεπτό θα πνιγώ ενώ στον ίδιο χώρο βρίσκονται φίλοι και συγγενείς. Ο μπαμπάς μου νομίζει ότι η μαμά μου με προσέχει καθώς κολυμπάω και εκείνη πιστεύει το ίδιο για τον μπαμπά μου. Στην πραγματικότητα, δεν με προσέχει κανείς. Παλεύω...»

Το κοριτσάκι βυθίζεται στην πισίνα και το βίντεο τελειώνει γνωστοποιώντας ότι το 88% των παιδικών πνιγμών γίνονται με την παρουσία ενός ενήλικα!

Η οργάνωση Αbbeyshope.org έχει ως στόχο να ενημερώνει τους γονείς πώς μπορούν να είναι ασφαλή τα παιδιά τους στο νερό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved