6 tips για να μειώσετε τη δυσοσμία του σώματος

Τις πολύ ζεστές μέρες, έρχονται στιγμές που το σώμα και ο ιδρώτας μυρίζουν άσχημα. Δε χρειάζεται να έρχεστε σε αυτή την αμήχανη στιγμή.

6 tips για να μειώσετε τη δυσοσμία του σώματος

Υπάρχουν κάποια απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τη δυσοσμία.

Κάντε ντους τουλάχιστον μία φορά την ημέρα όταν κάνει ζέστη: Ετσι μειώνονται τα βακτήρια που προκαλούν τις δυσάρεστες οσμές. Ο ιδρώτας από μόνος του είναι σχεδόν άοσμος. Αλλά όταν τα μικροσκοπικά βακτήρια που ζουν φυσιολογικά στο δέρμα σας αναμειγνύονται με αυτόν, πολλαπλασιάζονται γρήγορα και αναδύουν άσχημες μυρωδιές.

Χρησιμοποιήστε αντιβακτηριακό σαπούνι: Μειώνετε τα βακτήρια κατά πολύ περισσότερο από ότι με απλό σαπούνι.

Σκουπιστείτε καλά μετά το μπάνιο: Τα βακτήρια αναπτύσσονται σε υγρό δέρμα, επομένως η ξηρότητα αναστέλλει τις δυσάρεστες οσμές.

Χρηιμοποιείστε αποσμητικά: Μπορεί τα αποσμητικά να μην εμποδίζουν την εφίδρωση, αλλά θα συγκαλύψουν την δυσοσμία και αυτό είναι πολλές φορές το ζητούμενο.

Να αλλάζετε συχνά τα ρούχα που φοράτε τις μέρες με μεγάλη ζέστη: Τα «φρέσκα» ρουχα σας κάνουν να μυρίζετε ευωδιαστά και ευχάριστα. Προσέξτε ιδιαίτερα εσώρουχα και κάλτσες και αλλάζετε συχνά!

Προσοχή σε συγκεκριμένες τροφές και ποτά: Πικάντικα φαγητά, κρεμμύδι, σκόρδο και μπαχαρικά, κάνουν τον ιδρώτα να μυρίζει ακόμη πιο έντονα. Περιορίστε τα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved