Δημιουργικές DIY ιδέες για να ανανεώσετε μαζί με τα παιδιά σας το δωμάτιο τους από αγάπη!

Το σχολείο τελείωσε και πλέον έχουμε περισσότερο χρόνο να περάσουμε με τα αγγελούδια μας. Και αν οι επαγγελματικές υποχρεώσεις δεν μας αφήνουν το χρονικό περιθώριο που θα θέλαμε, είναι στο χέρι να μας να κάνουμε μαζί με τα παιδιά μας μικρά πράγματα που στα μάτια τους φαίνονται σημαντικά...

Γράφει η Αγάπη Σοφιανού

Προσωπικά, έχω πάρει απόφαση να δίνω χαρά στην κόρη μου, μέσα από δημιουργικές στιγμές που θα περνάμε μαζί. Μιας και έχει πολλή φαντασία, μια ωραία ιδέα για αυτή την εποχή είναι να ανανεώσουμε το δωμάτιο της με δημιουργικές DIY ιδέες. Μια διαδικασία που θα ξεδιπλώσει τα ταλέντα μας και θα δώσει και στις δύο μας χαρά! Ακολουθούν κάποιες DIY ιδέες που μπορείτε να κάνετε κι εσείς παρέα με τους ...μικρούς σας μάστορες:

-Να γεμίσετε χρώμα τις παλιές σας κρεμάστρες και να τις στολίσετε με όμορφα παιχνίδια και αναμνηστικά, φωτογραφίες και ζωγραφιές, ακόμα και χρωματιστές κορδέλες!

-Αν είσαι μαμά ενός ριψοκίνδυνου αγοριού, τότε μπορείτε να πάρετε το παλιό του skateboard και να το κρεμάσετε στον τοίχο σαν ράφι για βιβλία! Εναλλακτικά μπορείτε να το κάνετε με μία παλιά σκάλα που έχετε ξεχασμένη στην αποθήκη. Μπορείτε μαζί να βάψετε σε έντονα χρώματα τα σκαλιά της σκάλας, να τη στερεώσετε στον τοίχο και... έτοιμη η βιβλιοθήκη!

-Τέρμα πια τα χαμένα μολύβια και οι γόμες, οι μαρκαδόροι, οι κηρομπογιές και τα πινέλα. Τι θα λέγατε να φτιάξετε τις δικές σας μολυβοθήκες με μερικά κονσερβοκούτια; Το μόνο που χρειάζεται είναι παλιά κουτιά από κονσέρβες, πλαστικό χρώμα σε διάφορες καλοκαιρινές αποχρώσεις, πινέλα και μερικές εφημερίδες για να μη λερώσουμε!

-Μπορείτε να μετατρέψετε ένα πλαστικό μπουκάλι σε χαριτωμένο κουμπαρά! Μπορεί το μικρό σας να βάψει το μπουκάλι του νερού ή του αναψυκτικού όπως το αγαπημένο του ζωάκι και στην πλάτη του να ανοίξετε μία τρύπα για κέρματα. Έτσι θα μάθει και να αποταμιεύει!

Σε βοήθησα καθόλου; Προσπάθησε κι εσύ να βοηθήσεις το ζουζούνι σου να δημιουργήσει, να ξετυλίξει και να ανακαλύψει για πρώτη φορά τα ταλέντα και τις δεξιότητες του. Στάσου δίπλα του και θύμισέ του πως η μαμά είναι πάντα εκεί. Όπως ακριβώς και η #Amita. Τι εννοώ;

Ακόμη κι αν μερικές φορές οι υποχρεώσεις σου σε κρατούν μακριά, τώρα έχεις την ευκαιρία να είσαι εκεί για το αγγελούδι σου. Αρκεί να το ζητήσεις! Πώς; Μέσα από την πλατφόρμα της Amita www.apoagapi.gr! Μπες και μάθε περισσότερα!

Μην ξεχνάς, πως πίσω από κάθε πρώτη φορά του παιδιού σου ‪#‎eisaipantaesy‬‬‬‬‬. Είσαι, δεν είσαι εκεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved