3+1 τρόποι για να αφαιρέσετε τους λεκέδες από ανεξίτηλο μαρκαδόρο

Υπάρχουν λεκέδες που είναι δύσκολο να αφαιρεθούν. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν και οι λεκέδες από ανεξίτηλο μαρκαδόρο.

3+1 τρόποι για να αφαιρέσετε τους λεκέδες από ανεξίτηλο μαρκαδόρο

Επειδή στην όψη δεν διαφέρουν από έναν κοινό μαρκαδόρο, είναι εύκολο να μπερδευτούν με τους κλασικούς. Σε αυτή την περίπτωση, ο πανικός είναι η μόνη λέξη που μπορεί να περιγράψει αυτό που νοιώθει μία μαμά όταν βλέπει το παιδί της να έχει ζωγραφίσει με αυτούς.

Εκτός από τους τοίχους, και τα έπιπλα, ειδικά το τραπεζάκι του σαλονιού, είναι ο ...αγαπημένος καμβάς των παιδιών. Σχέδια και σχήματα που γεννούν περηφάνια στο παιδί για το κατόρθωμά του και απόγνωση στη μητέρα που δεν ξέρει πώς θα τα αφαιρέσει.

Δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεστε γιατί υπάρχουν λύσεις.

-Οδοντόκρεμα: Είναι ιδανική για βαμμένους τοίχους και ξύλινες επιφάνειες. Τοποθετείτε μία ικανοποιητική ποσότητα στο λεκέ και αφήνετε να δράσει για μερικά λεπτά. Με ένα υγρό πανί ή ένα σφουγγάρι (όχι με σκληρή επιφάνεια), τρίβετε απαλά μέχρι να φύγει ο λεκές. Αν χρειαστεί, ξαναβάλτε οδοντόκρεμα στο λεκέ και επαναλάβετε τη διαδικασία.
-Οινόπνευμα: Ρίχνετε οινόπνευμα σε λίγο βαμβάκι και περνάτε την επιφάνεια με τον ανεξίτηλο μαρκαδόρο. Προσοχή: Δεν πρέπει να τρίψετε την επιφάνεια πολύ δυνατά γιατί μπορεί ο λεκές να εξαπλωθεί. Εάν δεν σας βολεύει το βαμβάκι, χρησιμοποιείστε ένα μικρό σφουγγαράκι.
-Ξύδι: Το ξύδι και ειδικά το λευκό, μπορεί να αποδειχθεί θαυματουργό. Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία με το οινόπνευμα. Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε την προσπάθεια αρκετές φορές.
-Σόδα: Ένας τρόπος για να αφαιρέσετε το ανεξίτηλο μελάνι από τα ρούχα είναι να ανακατέψετε 3/4 φλ. μαγειρική σόδα σε 1 λίτρο νερού. Στη συνέχεια τρίβετε το ρούχο καλά με το διάλυμα, το τοποθετείτε σε μία πλαστική σακούλα (το ρούχο), και το αφήνετε για 24 ώρες. Το πλένετε κανονικά στο πλυντήριο. Εάν δεν έχει καθαρίσει αρκετά, επαναλαμβάνετε τη διαδικασία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved