Ποια παγωτά μπορείτε να τρώτε χωρίς-πολλές-ενοχές

Είναι η κατεξοχήν γευστική απόλαυση του καλοκαιριού. Το παγωτό, με τις άπειρες πλέον γεύσεις, αποτελεί όχι μόνο για τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους, μια δροσερή και νόστιμη επιλογή στην οποία δύσκολα μπορούμε να αντισταθούμε.

Ποια παγωτά μπορείτε να τρώτε χωρίς-πολλές-ενοχές

Η αλήθεια είναι ότι ένα παγωτό συνήθως δεν είναι ποτέ αρκετό και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια από μέρους μας να μην υποκύψουμε στην επιθυμία μας να φάμε λίγο ακόμα.

Μία «έξυπνη» λύση είναι να μην έχουμε τον πειρασμό μέσα στο σπίτι μας. Δηλαδή, να μην εφοδιαζόμαστε με οικογενειακές συσκευασίες παγωτού. Αντίθετα να τρώμε το παγωτό όταν βγαίνουμε έξω ή να παίρνουμε ένα ατομικό. Αυτό τουλάχιστον προτείνουν οι διαιτολόγοι. Όλα όμως τα παγωτά παχαίνουν το ίδιο;

Η απάντηση είναι όχι. Τα παγωτά με τις λιγότερες θερμίδες είναι το σορμπέ, η γρανίτα και τα ξυλάκια που δεν έχουν επικάλυψη σοκολάτας. Τα διαιτητικά παγωτά ή τύπου 0% περιέχουν υποκατάστατα ζάχαρης (π.χασπαρτάμη, σορβιτόλη ή μαλτοδεξτρόζη) αντί για ζάχαρη και μικρή ή μηδενική ποσότητα λίπους. Ωστόσο, οι απόψεις για τα παγωτά διαίτης διίστανται, επομένως , καλό είναι να τα καταναλώνουμε με μέτρο.

Οσον αφορά τις θερμίδες που περιέχουν τα άλλα παγωτά έχουμε και λέμε:

-Παγωτό Βανίλια, 40γρ 98 θερμίδες
-Παγωτό Γρανίτα, ποτήρι μεγάλο 195 θερμίδες
-Παγωτό Κρέμα, σκέτη μερίδα 240 θερμίδες
-Παγωτό Παρφέ, σκέτο μερίδα 326 θερμίδες
-Παγωτό Πραλίνα, σκέτη μερίδα 350 θερμίδες
-Παγωτό Σικάγο, γαρνιρισμένο μερίδα 560 θερμίδες
-Παγωτό Σοκολάτα ,σκέτη μερίδα 299 θερμίδες
-Φράουλες γρανίτα, ποτήρι μεγάλο 180 θερμίδες

Τα τυποποιημένα παγωτά αναφέρουν πόσες θερμίδες και λιπαρά έχουν. Αν η μερίδα ξεπερνάει τις 200- 250 θερμίδες, τότε θεωρείται μια αρκετά θερμιδογόνα επιλογή.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved