Σε τι βοηθάει το σκόρδο κάτω από το μαξιλάρι-Δεν πάει ο νους σας

Τι κι αν οι θεραπευτικές ιδιότητες του σκόρδου είναι πολλές καθώς χρησιμοποιείται παραδοσιακά ως αντισηπτικό, εφιδρωτικό, διουρητικό, τονωτικό, εναντίον της πιέσεως και άλλων παθήσεων.

Σε τι βοηθάει το σκόρδο κάτω από το μαξιλάρι-Δεν πάει ο νους σας

Η έντονη οσμή του δημιουργεί απέχθεια στους περισσότερους. Όχι μόνο δεν αντέχουν στην ιδέα ότι ένα φαγητό έχει σκόρδο αλλά επιπλέον δεν μπορούν ούτε να το μυρίσουν.

Κι όμως από αρχαιοτάτων χρόνων το σκόρδο είχε μία ευρύτατη χρήση στη θεραπεία και πρόληψη διαφορετικών ασθενειών ενώ ακόμα και σήμερα χρησιμοποείται σε φαγητά πολλών λαών.

Το κύριο συστατικό του σκόρδου είναι η αλλισίνη που είναι δύσοσμο και δημιουργείται κατά την κοπή, κατά την πολτοποίηση του σκόρδου ή μασώντας το. Το αιθέριο λάδι του σκόρδου αποβάλλεται κατά πολύ από το δέρμα και τους πνεύμονες και διατηρείται για ένα 24ωρο.

Για την απαλλαγή από τη δυσάρεστη αναπνοή που προκαλεί το σκόρδο, οι επιστήμονες προτείνουν δυνατό καφέ, μέλι, γιαούρτι ή γάλα, καθώς το γάλα βελτιώνει αρκετά την δυσοσμία. Συχνά οι ειδικοί συστήνουν και το μάσημα μαϊντανού – η χλωροφύλλη του βοτάνου πιστεύεται πως σβήνει τη μυρωδιά του σκόρδου.

Σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό Natural History, για να φύγει η μυρωδιά του σκόρδου από τα χέρια, μπορούμε να τα καθαρίσουμε με λεμόνι ή να τα πλένουμε με κρύο νερό τρίβοντάς τα συνέχεια με αλάτι και στο τέλος να τα ξεπλένουμε με χλιαρό νερό και σαπούνι.

Γιατί όμως να βάλει κάποιος το σκόρδο κάτω από το μαξιλάρι του;

Σύμφωνα με το www.healthylifetricks.com άνθρωποι σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο, τοποθετούν σκόρδο κάτω από το μαξιλάρι τους για να βελτιώσουν τον ύπνο τους! Άλλοι, πάλι βάζουν το σκόρδο στις τσέπες τους για καλή τύχη ή για να μην τους ματιάζουν (για όσους πιστεύουν στο μάτι).

Δοκιμάστε να βάλετε μία σκελίδα σκόρδο κάτω από το μαξιλάρι σας. Θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πολύ καλύτερα και να εξαλείψετε κάθε αρνητική ενέργεια. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται όσοι το έχουν επιχειρήσει.

Μία δοκιμή θα σας πείσει.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved