Δείτε ποιο χρώμα ψηφίστηκε ως το ασχημότερο του κόσμου

Αν γινόταν μία έρευνα για το πιο άσχημο χρώμα του κόσμου, ποιο θα ψηφίζατε;

Δείτε ποιο χρώμα ψηφίστηκε ως το ασχημότερο του κόσμου

Το ερώτημα μπορεί να είναι ρητορικό για εμάς, στην Αυστραλία όμως η εταιρεία GfK Bluemoon πραγματοποίησε για λογαριασμό της αυστραλιανής κυβέρνησης, μία έρευνα προκειμένου να διαπιστώσει ποιο είναι το χρώμα που προκαλεί απέχθεια στους ανθρώπους.

Η συγκεκριμένη έρευνα δεν έγινε τυχαία. Στόχος είναι το χρώμα που θεωρείται ως το ποιο αποκρουστικό να χρησιμοποιηθεί στα πακέτα των τσιγάρων ώστε να αποτρέψει το κάπνισμα. Συνολικά, στις επτά επιμέρους έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, πήραν μέρος πάνω από 1.000 καπνιστές. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το πλέον άσχημο χρώμα είναι το opaque couché, ένα πρασινοκαφέ χρώμα που έχει τον κωδικό 448C στην κλίμακα της Pantone.

57570ef51200005b02895a17

Ενδεικτικοί είναι οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησαν οι συμμετέχοντες στην έρευνα προκειμένου να περιγράψουν το συγκεκριμένο χρώμα: «βρώμικο», «αηδιαστικό» αλλά και «πένθιμο».

1667

Το εν λόγω χρώμα ωστόσο δεν φαίνεται ότι επηρεάζει αρνητικά τους σχεδιαστές οι οποίοι το επιλέγουν όχι μόνο για ρούχα αλλά και για έπιπλα, κουρτίνες, παπούτσια και αξεσουάρ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved