Τι θα έτρωγε σήμερα ο Ποπάυ;

Έχεις αναλογιστεί ποτέ τι θα έτρωγε ο αγαπημένος όλων Ποπάυ, αν ο Elzie Crisler Segar τον επινοούσε σήμερα;

Τι θα έτρωγε σήμερα ο Ποπάυ;

Γράφει η Σοφία Μαυραντζά

Πρόκειται για έναν από τους λίγους πλασματικούς χαρακτήρες των κόμικς που έχει εμφανιστεί σε κόμικς, θέατρο, τηλεόραση (κινούμενα σχέδια), ραδιόφωνο, κινηματογράφο και τα τελευταία χρόνια σε βιντεοπαιχνίδια, κάνοντας διεθνή καριέρα και σίγουρα... εξοντωτική!

Η πρώτη εμφάνιση για το ατίθασο ναυτάκι με την πίπα έγινε στις 17 Ιανουαρίου του 1929 και εκείνο που έκτοτε του έδινε τη μαγική δύναμη να μπορεί να αντεπεξέλθει σε κάθε δυσκολία ήταν -όπως όλες μας γνωρίζουμε- το σπανάκι.

Είναι όμως το σπανάκι το απόλυτο δυναμωτικό; Τα χρόνια πέρασαν και πλέον είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως η υπόθεση με το σπανάκι δεν θα ήταν και πολύ... πιασάρικη. Ο Ποπάυ, αν για πρώτη φορά γνώριζε σήμερα τον κόσμο, θα έτρωγε Ιπποφάες.

packshot4 3

Ο λόγος; Είναι ένα υψηλής διατροφικής αξίας συμπλήρωμα με πολλαπλά οφέλη, που πρωτίστως προσφέρει ενέργεια, τόνωση και ευεξία! Άλλωστε, με την υπογραφή της Superfoods, ο διάσημος ήρωας δεν θα μπορούσε να τρώει κάτι πιο αληθινά δυναμωτικό, αφού περιέχει περισσότερα από 190 βιοενεργά φυτικά συστατικά, δηλαδή ουσίες με ισχυρή αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη, αντιμικροβιακή, αναλγητική και επουλωτική δράση.

Το σπανάκι είναι ένα από τα πλουσιότερα σε θρεπτικά συστατικά πράσινα φυλλώδη λαχανικά, αφού είναι πλουσιότατη πηγή μαγγανίου και φυλλικού οξέος, ενώ παρέχει μαγνήσιο και σίδηρο, βιταμίνη C και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.
Από την άλλη, το Ιπποφαές περιέχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C (114 έως 1550 mg ανά 100 γρ.) με μέση περιεκτικότητα (695 mg ανά 100 γρ.) περίπου 15 φορές περισσότερη από το πορτοκάλι (45 mg ανά 100 γρ.), που το κατατάσσει στις πιο πλούσιες πηγές βιταμίνης C!

STO 2061clean 3

Ταυτόχρονα είναι η πλουσιότερη πηγή Ωμέγα 7 λιπαρών οξέων στον κόσμο, αλλά και ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο, φώσφορο, χαλκό, κάλιο, νάτριο, σελήνιο και ψευδάργυρο, που είναι απολύτως απαραίτητα για την πνευματική και σωματική υγεία.
Και επειδή κάθε μαμά (και κάθε μπαμπάς ακόμη) κρύβουν μέσα τους έναν Ποπάυ, μπορείς να εντάξεις στη διατροφή σου κι εσύ μία κάψουλα την ημέρα και να δεις τη διαφορά στην ενέργεια και την ευεξία που θα σου προσφέρει!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved