Τι γιορτάζουμε του Αγίου Πνεύματος και πώς να το υπολογίζετε!

Ξέρετε τι γιρτάζουμε κάθε χρόνο τέτοια μέρα και πώς να υπολογίζετε ποια μέρα πέφτει κάθε χρόνο;

Τι γιορτάζουμε του Αγίου Πνεύματος και πώς να το υπολογίζετε!

Ας αρχίσουμε από τα εύκολα:. Σύμφωνα με όσα μάθαμε στα Θρησκευτικά, είναι η μία από τις τρεις μορφές του Θεού μαζί με τον Πατέρα και τον Υιό. Στην ουσία οι τρεις μορφές μαζί αποτελούν την Αγία Τριάδα. Επιπλέον, κάτι ενδιαφέρον είναι πως (αν αναρωτιέστε) μία από τις μεγάλες διαφορές Ορθόδοξων και Καθολικών, έγκειται στο Άγιο Πνεύμα: Σύμφωνα με την Ορθόδοξη εκκλησία εκπορεύεται μόνο από τον Πατέρα, ενώ οι Καθολικοί πιστεύουν ότι εκπορεύεται και από τον Υιό.

Ο συμβολισμός της γιορτής έχει να κάνει με τη «λήψη» του Αγίου Πνεύματος από όλους εμάς... ώστε να μας φωτίσει και να μας καθοδηγήσει. Δηλαδή, με απλά λόγια, ελπίζουμε σ' αυτό μήπως δούμε άσπρη μέρα.

Πάμε στα πιο πρακτικά: Η Ημέρα του Αγίου Πνεύματος κολλάει πάντα στο Σαββατοκύριακο και μαζί αποτελούν ένα από τα καθιερωμένα τριήμερα της χρονιάς, στο οποίο πολλοί βασίζονται για λίγη καλοκαιρινή ξεκούραση.

Πέφτει πάντοτε ημέρα Δευτέρα, ακριβώς 50 μέρες μετά την Κυριακή του Πάσχα. Ένας εύκολος τρόπος για να το υπολογίζετε είναι να μετράτε 7 εβδομάδες μετά το Πάσχα.

Του χρόνου, θα συμπέσει με την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στις 5/6.

Μέχρι τότε... καλή φώτιση!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved