Αβοκάντο: Μια «μαγική» υπερτροφή

Αυτό το φρούτο με τη μοναδική βουτυρώδη γεύση, είναι από τα αγαπημένα μας. Εχει πολλες θρεπτικές ιδιοτητες, είναι πεντανόστιμο, χρησιμοποιείται με διάφορους τρόπους και είναι ένα φανταστικό συστατικό για μάσκες προσώπου και μαλλιών!

Αβοκάντο: Μια «μαγική» υπερτροφή

Τα αβοκάντο είναι εξαιρετικά υγιεινά, περιέχουν βιταμίνες B, K, E, έχουν υψηλά επίπεδα σε κάλιο και φυτικές ίνες και όχι μόνο ρίχνουν την κακή χοληστερίνη, αλλά αυξάνουν και τα επίπεδα της καλής.

Το αβοκάντο ανήκει στην κατηγορία των φρούτων και είναι γνωστό και με την ονομασία βουτυρόδεντρο. Μπορεί το αβοκάντο να έχει τη φήμη λιπαρής τροφής, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να μη θεωρείτα Οι έρευνες έχουν δείξει πως η μεγαλύτερη συγκέντρωση των αντιοξειδωτικών στο αβοκάντο, βρίσκονται στο πρασινωπό κομμάτι της σάρκας του φρούτου, κάτω ακριβώς από τη φλούδα του. Σημαντικός είναι λοιπόν ο τρόπος που καθαρίζετε το αβοκάντο ώστε να μη χάσετε ίχνος από το θρεπτικό του φορτίο.

Μερικές μόνο από τις ιδιότητές του είναι οι εξής:
Αποτελεί ασπίδα κατά του καρκίνου
Είναι ευεργετικό για την καρδιά...
Ενισχύει το ανοσοποιητικό
Είναι αντιφλεγμονώδες
Εχει πολλές πρωτεΐνες
Εχει περισσότερο κάλιο από τη μπανάνα
Μειώνει τη γλυκόζη στο αίμα και συμβάλλει στον έλεγχο του βάρους
Καταπραΰνει το πεπτικό σύστημα
Να θυμάστε ότι είναι νοστιμότερο την άνοιξη και το καλοκαίρι, αλλά το βρίσκετε στην αγορά όλο το χρόνο.

Στην Ελλάδα, καλλιεργείται στην Κρήτη, όπου καταλαμβάνει οπωρώνες με περισσότερα από 50.000 δέντρα, ενώ η μέση ετήσια παραγωγή είναι περίπου ένας τόνος ανά στρέμμα.

Tip ομορφιάς για ξηρά μαλλιά: Η ανάμειξη μέλι-αβοκάντο μπορεί να σας δώσει μια θαυματουργή μάσκα μαλλιών.
Αυτό που χρειάζεστε είναι 1 κ. μέλι, 1κ. λάδι από αβοκάντο (ή ελαιόλαδο) και τη σάρκα του αβοκάντο. ανακατεύετε, πολτοποιείτε και εφαρμόζετε τη μάσκα σε βρεγμένα μαλλιά. Τυλίγετε με μια πετσέτα για 20-30 λεπτά και μετά λούζεστε κανονικά. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει.

Tip ομορφιάς για ξηρά δέρματα:
Μάσκα προσώπου για κανονικά-ξηρά δέρματα
Πολτοποιείστε τη σάρκα από ένα αβοκάντο σε ένα μπολ και ανακατέψτε μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μίγμα. Απλώστε το στο πρόσωπό σας και αφήστε το για 15 περίπου λεπτά. Κατόπιν ξεπλύνετε την επιδερμίδα σας με χλιαρό νερό.
Μάσκα προσώπου για ξηρά-ευαίσθητα δέρματα
Πολτοποιείστε τη σάρκα από ένα αβοκάντο σε ένα μπολ και προσθέστε 4 σταγόνες αμυγδαλέλαιο. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα και εφαρμόστε το στο πρόσωπό σας για 30 λεπτά. Κατόπιν ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Καταλαβαίνετε φυσικά ότι πρόκειται για υπετροφή με μεγάλη θρεπτική αξία και χρήσεις που απλώνονται σε διάφορα ...δωμάτια του σπιτιού μας, από την κουζίνα μέχρι το μπάνιο.
Ανακαλύψτε το αν είστε διστακτικοί και όπως με όλα τα πράγματα, χρησιμοποιείστε το άφοβα, αλλά με σύνεση.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved