Από γυναίκες η πλειοψηφία των μισογυνικών σχολίων στο Twitter

«Πρωταθλήτριες» στα σχόλια με περιεχόμενο εναντίον των γυναικών είναι... οι ίδιες οι γυναίκες.

Από γυναίκες η πλειοψηφία των μισογυνικών σχολίων στο Twitter

Η έρευνα υπολόγισε τον αριθμό χρήσης δύο συγκεκριμένων λέξεων ως δείκτη μισογυνισμού. Τα αποτελέσματα έδειξαν μισογυνισμό σε μεγάλη κλίμακα, με 6.500 μοναδικούς χρήστες να έχουν γίνει στόχος 10.000 προσβλητικών tweets, στο Ηνωμένο Βασίλειο μόνο.

O αλγόριθμος κατέληξε ότι 50% των «θυτών» ήταν γυναίκες που ακολουθούσαν κανονικές γυναίκες και κορίτσια.

Μισά από τα επιθετικά tweets που είχαν τη λέξη 'πόρνη', προέρχονταν από γυναίκες, σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα της έρευνας 3 εβδομάδων στο τέλος του Απριλίου, που έγινε από την εταιρεία Demos, για λογαριασμό της καμπάνιας Reclaim the Internet, που καταπιάνεται με την μισογυνία και την διαδικτυακή κακοποίηση.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Τζακ Ντόρσι, δήλωσε στο βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC ότι η αντιμετώπιση της κακοποίησης αποτελεί προτεραιότητα για την εταιρεία. Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά του το BBC, η κακομεταχείριση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι κάτι νέο και δεν αποτελεί αποκάλυψη το γεγονός ότι πολλές γυναίκες συμβάλλουν σε αυτό.

Σημαντικό είναι να σημειώσουμε πως μία μελέτη του 2014 από γνωστή εταιρεία καλλυντικών είχε καταλήξει ότι πάνω από 5 εκατομμύρια αρνητικά tweets είχαν αναρτηθεί σχετικά με την ομορφιά και την εικόνα του γυναικείου σώματος. Τέσσερα στα πέντε, είχαν σταλθεί από γυναίκες και πάλι.

Η Παιδεία είναι το κλειδί. Το να μάθουν οι νέοι ότι οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης απαιτούν τον ίδιο σεβασμό και αξιοπρέπεια με την «κανονική ζωή» που σε περιμένει εκεί έξω, είναι η απάντηση. Το να ποστάρεις ανώνυμα δεν οδηγεί πουθενά. Η συνειδητοποίηση ότι και τα tweets μπορούν να πληγώσουν και να φέρουν από αναστάτωση μέχρι αυτοκτονία, πιθανόν να οδηγήσει σε καλύτερες μέρες για όλους μας. Η γνώση της συνέπειας, μπορεί να κάνει κάποιον να σταματήσει και να το σκεφτεί δύο φορές, πριν αρχίσει να πληκτρολογεί. Μόνο έτσι ίσως οι επόμενες γενιές γλυτώσουν από θλίψη και αυξανόμενα ποσοστά κατάθλιψης, κακοποίησης, εγκληματικότητας και αυτοκτονιών.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved