Καθαροί ζούμε στο σχολείο: Μια κοινωνική πρωτοβουλία υγιεινής της KLINEX

Τα σχολεία είναι πολυσύχναστοι χώροι όπου τα μικρόβια, κυριολεκτικά, ευδοκιμούν. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα θρανίο φιλοξενεί περίπου 20.000 μικρόβια!

Καθαροί ζούμε στο σχολείο: Μια κοινωνική πρωτοβουλία υγιεινής της KLINEX

Σκεφτείτε λοιπόν πόσο γρήγορη μπορεί να είναι η μετάδοση ιώσεων, γρίπης, και άλλων ασθενειών, σε ένα χώρο όπου τα παιδιά περνούν μεγάλο μέρος του χρόνου τους, ανταλλάσσουν συνεχώς αντικείμενα και ξεχνούν να τηρήσουν στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής, όπως είναι το συχνό πλύσιμο των χεριών. Γι’ αυτό και δεν είναι τυχαίο ότι οι μικροί μαθητές αρρωσταίνουν, κατά μέσο όρο, 6-10 φορές το χρόνο.

Ygeia 2

Θέλοντας λοιπόν να συνδράμει στη δημιουργία κατάλληλων προϋποθέσεων ώστε το περιβάλλον μέσα στο οποίο τα παιδιά μας μαθαίνουν, παίζουν και αναπτύσσονται να είναι υγιεινά καθαρό και ασφαλές, προστατεύοντάς τα όσο είναι δυνατό από τη μετάδοση μικροβίων, η KLINEX «υιοθετεί» φέτος 150 δημόσια δημοτικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα, προσφέροντάς τους δωρεάν καθαριστικά προϊόντα για ένα έτος.

Ygeia 3

Η πρωτοβουλία αυτή που έχει τίτλο «Καθαροί Ζούμε στο Σχολείο» στοχεύει στο να περιοριστούν κατά το δυνατό οι απουσίες των μικρών παιδιών οι οποίες, σύμφωνα με μελέτες, έχουν διπλή συνέπεια: διακόπτουν την ομαλή ροή παρακολούθησης των μαθημάτων και, ταυτόχρονα, στερούν τα παιδιά από τη συστηματική συναναστροφή με τους συμμαθητές τους η οποία είναι πολύτιμη για την ανάπτυξη κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων, καθοριστικών για τη μελλοντική εξέλιξή τους.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα «Καθαροί ζούμε στο σχολείο» αλλά και για την υγιεινή καθαριότητα , μπείτε στο: www.klinex.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved