Ιχθυέλαιο: θωρακίζει εσένα και την οικογένειά σου

Το ιχθυέλαιο είναι καταπληκτικό. Το χρησιμοποιείς όμως σωστά; Ας ξεκινήσουμε με μερικά δεδομένα: α) Υπάρχουν υπερβολικά πολλά ωμέγα-6 λιπαρά οξέα στη διατροφή μας. Αυτό οδηγεί σε φλεγμονές, αναρίθμητα νοσήματα, αντίσταση στην ινσουλίνη και παχυσαρκία. Β) Υπάρχουν υπερβολικά λίγα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα στη διατροφή μας. Ο ρόλος τους συνίσταται στην αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων των ωμέγα-6 λιπαρών οξέων.

Ιχθυέλαιο: θωρακίζει εσένα και την οικογένειά σου

Τα ωμέγα-6 και τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα ανταγωνίζονται μεταξύ τους για χώρο στην κυτταρική μεμβράνη. Δεν μπορεί κάποιος να προσλαμβάνει απλώς ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και να περιμένει να μεταβληθεί η αναλογία χωρίς ταυτόχρονα να αντιμετωπίσει την υπερβολική πρόσληψη ωμέγα-6 λιπαρών οξέων. Αυτό από μόνο του σημαίνει πως η ισορροπία ανάμεσα στα ωμέγα-6 και τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι πολύ σημαντική

ixthielaio mothers 2 3

Αν ωστόσο χρησιμοποιηθούν σωστά, τα ωμέγα-6 και τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορούν να θωρακίσουν τον οργανισμό σου ενάντια σε μια πληθώρα παθήσεων και φλεγμονών, ακόμα και από την παχυσαρκία. Πως θα το καταφέρεις αυτό; Δεν είναι δύσκολο...

Αρχικά πρέπει να αυξήσεις οπωσδήποτε την πρόσληψη ωμέγα-3 λιπαρών οξέων με ιχθυέλαιο υψηλής ποιότητας. Το Celergen είναι η κορυφαία επιλογή. Ταυτόχρονα, όμως, θα πρέπει να μειώσεις την πρόσληψη των ωμέγα-6 λιπαρών οξέων και υπάρχουν 4 απλοί τρόποι για να το κάνεις:

1. Απόφυγε τα περισσότερα τρόφιμα που διατίθενται σε πακέτο ή σακουλάκια από πολυαιθυλένιο καθώς παρασκευάζονται γενικά από δημητριακά τα οποία έχουν επιλεχθεί για τη μεγάλη διάρκεια ζωής τους (δηλαδή έχουν υψηλή συγκέντρωση ωμέγα-6 λιπαρών οξέων).
2. Απόφυγε τα μαγειρικά λάδια όπως ηλιέλαιο, σογιέλαιο, αραβοσιτέλαιο, καρθαμέλαιο και βαμβακοσπορέλαιο και αντί για αυτά χρησιμοποίησε ελαιόλαδο ή είδη καρθαμελαίου ή ηλιέλαιου υψηλής περιεκτικότητας σε ελαϊκό οξύ.
3. Απόφυγε την κατανάλωση τηγανισμένων τροφίμων εστιατορίου, καθώς σχεδόν πάντα τα τρόφιμα αυτά τηγανίζονται σε λάδια υψηλής περιεκτικότητας σε ωμέγα-6 λιπαρά οξέα. Στην πραγματικότητα είναι σχεδόν σίγουρο ότι τα περισσότερα πιάτα των εστιατορίων είναι επεξεργασμένα.
4. Επέλεξε βοδινό κρέας από ζώα που έχουν εκτραφεί με χορτονομή σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους ή στο διάστημα πριν την τελική επεξεργασία του κρέατός τους. Αρχικά όλα τα βοοειδή εκτρέφονται με χορτονομή προτού διατραφούν με δημητριακά για λόγους πάχυνσης. Συνεπώς βεβαιωθείτε ότι το κρέας το οποίο αγοράζετε προέρχεται από θρέμματα που έχουν εκτραφεί με χορτονομή στο διάστημα πριν την τελική επεξεργασία του κρέατός τους.

ixthielaio mothers 3 3

Και να θυμάσαι ότι η αναλογία των δύο ομάδων λιπαρών οξέων είναι σημαντικότερη από την ποσότητά τους. Αν καταναλώνεις περισσότερα ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, τότε θα πρέπει να αρχίσεις να καταναλώνεις περισσότερα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Επίσης, προτίμησε περισσότερα πράσινα λαχανικά, όποτε είναι δυνατό, αντί τροφών που προέρχονται από σπόρους και τέλος ζήτα από τον γιατρό σου να σου κάνει μια εξέταση αίματος για τον καθορισμό της αναλογίας των ωμέγα-6 λιπαρών οξέων προς τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα στον οργανισμό σου.

Απο την Ελένα Παπαχαραλάμπους Πρόεδρος στο Πρότυπο Πολυιατρείο Πρόληψης Ορθοβιοτική και Health Care and Ageing Well Specialist

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved