Βρέφος μολύνθηκε από τον ιό του έρπητα και δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή-H συγκινητική ανάρτηση του πατέρα

Ο Thorsten Schulz μαζί με τη σύζυγό του είχαν κάθε λόγο να είναι ευτυχισμένοι. Είχαν μόλις αποκτήσει ένα υγιέστατο αγοράκι, τον John.

Βρέφος μολύνθηκε από τον ιό του έρπητα και δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή-H συγκινητική ανάρτηση του πατέρα

Η χαρά τους όμως δεν κράτησε πολύ. Μετά από περίπου 14 μέρες που επέστρεψαν στο σπίτι τους στο Αμβούργο, το βρέφος άρχισε να είναι ανήσυχο και να έχει αδικαιολόγητα ρίγη.

Το ζευγάρι επικοινώνησε με τη μαία και εκείνη τους προέτρεψε να πάνε το μικρό σε νοσοκομείο. Οι γονείς πήγαν το νεογέννητο στο νοσοκομείο και το βρέφος μπήκε εσπευσμένα στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών.

Vater warnt vor Herpes bei Babys 2 1

Μετά τις απαραίτητες εξετάσεις ήρθε και η διάγνωση:Το μωρό είχε ερπητική εγκεφαλίτιδα. Ο ιός του έρπητα είχε φτάσει στον εγκέφαλο του μωρού προκαλώντας επικίνδυνη φλεγμονή! Μεγάλα τμήματα του εγκεφάλου του υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν από την μόλυνση. Κανείς γιατρός δεν μπορεί να εγγυηθεί για το ποια θα είναι η εξέλιξη του βρέφους.

Ο πατέρας του μικρού με μία ανάρτησή του στο Facebook θέλησε να ενημερώσει όλους τους γονείς για το πόσο επικίνδυνος είναι ο ιός του έρπητα στα μωρά. Ζητά μάλιστα από οποιονδήποτε έχει έρπη να μένει μακριά από τα βρέφη. « Αν έχετε αυτό στο μυαλό σας, θα μπορούσατε να σώσετε τη ζωή ενός παιδιού και να το γλυτώσετε από τον πόνο» έγραψε, μεταξύ άλλων.

FACE

Όπως εξηγούν οι γιατροί, η ερπητική εγκεφαλίτιδα προκαλείται από τον κοινό ιό του έρπητα τύπου 1 και εξαπλώνεται ταχύτατα καθώς το ανοσοποιητικό σύστημα ενός νεογέννητου δεν είναι αρκετά δυνατό για να καταπολεμήσει τον ιό.

Baby John Herpes Hamburg 2

Η ανάρτηση που έκανε στο Facebook ο Thorsten Schulz, γνώρισε πολύ μεγάλη απήχηση σε όλη σχεδόν τη Γερμανία ενώ ο ίδιος σε συνέντευξή του τόνισε, ότι αν η ανάρτησή του αυτή μπορεί να σώσει ένα παιδί, τότε έχει επιτύχει το στόχο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved