Έτσι πρέπει να κόβετε τα σταφύλια για να αποφύγετε την πνιγμονή του παιδιού σας!

Σίγουρα ως γονείς, θα γνωρίζετε ότι τα σταφύλια εκτός από νόστιμα είναι και επικίνδυνα για τα μικρά παιδιά αν δεν τα κόψετε σωστά πριν τους τα δώσετε για να τα φάνε.

Έτσι πρέπει να κόβετε τα σταφύλια για να αποφύγετε την πνιγμονή του παιδιού σας!

Δεν είναι λίγες οι φορές που παιδιά έχουν πνιγεί από κατάποση σταφυλιών. Θυμόσαστε τη μικρή Γιασμήν, που πέθανε στην ηλικία των 6 ετών, από μια ρώγα σταφυλιού;

Για να αποφύγετε λοιπόν, ένα τέτοιο δυσάρεστο περιστατικό θα πρέπει να είστε σαν γονείς αρκετά προσεκτικοί. Κάποιοι, ίσως σκεφτείτε ότι εσείς κόβετε τα σταφύλια στα παιδιά σας, αλλά για δείτε; Τα κόβετε με τον σωστό τρόπο ή όχι;

143540

Τα σταφύλια θα πρέπει πάντα να κόβονται με ένα μαχαίρι στη μέση κατά μήκος, ώστε να μπορούν να περάσουν ευκολότερα μέσα ακόμη και από έναν μικρό λαιμό. Ποτέ δεν θα πρέπει να τα κόβετε κατά πλάτος, γιατί ακόμη και έτσι θα είναι αρκετά μεγάλα ώστε να προκαλέσουν πνιγμονή σε ένα παιδί.

Αν θέλετε να νιώθετε ακόμη πιο σίγουροι και να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, μπορείτε να τα κόψετε σε 4 κομμάτια αντί για δύο, αλλά και πάλι κατά μήκος και όχι κατά πλάτος.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved