Για καλή υγεία των παιδιών μας: Μουρουνέλαιο!

Αλήθεια πόσες από εμάς γνωρίζουμε τη χρησιμότητα του μουρουνέλαιου στη διατροφή του παιδιού μας, αλλά και στη δική μας;Οι γονείς μας και όλοι όσοι γεννήθηκαν τη δεκαετία του ’60, μεγάλωσαν με την πίεση να καταναλώνουν μουρουνέλαιο και το θυμούνται κυρίως εξαιτίας της ιδιαίτερης γεύσης του. Πολλά άλλαξαν από τότε, όμως, οι διατροφικές του αξίες του μουρουνέλαιου εξακολουθούν να είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την ανάπτυξη ενός παιδιού.

Για καλή υγεία των παιδιών μας: Μουρουνέλαιο!

Γράφει η Σοφία Μαυραντζά

Αρχικά αυτό που θα πρέπει να γνωρίζεις είναι πως το μουρουνέλαιο αποτελεί ένα είδος ιχθυελαίου. Όμως, με τον όρο «ιχθυέλαιο» εννοείται συνήθως το λάδι που εξάγεται από τη σάρκα των λιπαρών ψαριών και όχι από το συκώτι τους, όπως συμβαίνει με το μουρουνέλαιο. Ωστόσο, το μουρουνέλαιο υπερτερεί του ιχθυέλαιου ως προς το γεγονός ότι είναι πλούσιο σε βιταμίνη D (D3) και βιταμίνη Α.

Τα πολλαπλά οφέλη
Συγκεκριμένα, το υψηλής ποιότητας μουρουνέλαιο, όπως το Möller’s, αποτελεί εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων (DHA, ΕΡΑ) και της ιδιαίτερα σημαντικής βιταμίνης D. Ταυτόχρονα, περιέχει σημαντική ποσότητα βιταμίνης Α, ενώ συχνά προστίθεται και βιταμίνη Ε για αντιοξειδωτική προστασία των ωμέγα-3.

Πιο συγκεκριμένα, τα Ω-3 λιπαρά οξέα EPA και DHA είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού, από τη στιγμή της σύλληψης και καθόλη τη διάρκεια της ζωής. Η βιταμίνη D ανήκει στην κατηγορία των λιποδιαλυτών βιταμινών και αποτελείται από ένα σύνολο διαφορετικών μορφών, με κυριότερες τις βιταμίνες D2 και D3. Είναι γνωστή για το ρόλο της στο σχηματισμό των οστών, αφού βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου. Η βιταμίνη D όμως είναι ιδιαίτερα σημαντική συνολικά για τον ανθρώπινο οργανισμό, με δεδομένο ότι συμβάλλει στον έλεγχο της φυσιολογικής ανάπτυξης των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος.

kid 3

Προστασία για τα παιδιά
Το σημαντικό είναι πως όλες οι ηλικίες μπορούν να ωφεληθούν εξαιρετικά από το μουρουνέλαιο. Ωστόσο,, τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι το έχουν, γενικώς, μεγαλύτερη ανάγκη. Τα παιδιά γιατί αναπτύσσονται ταχέως και είναι περισσότερο εκτεθειμένα (λόγω του σχολείου) στα μικρόβια και τις λοιμώξεις. Άρα, όπως όλες γνωρίζουμε, έχουν ανάγκη από ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα κι έναν ισχυρό, υγιώς αναπτυσσόμενο σκελετό!

Με λίγα λόγια, το μουρουνέλαιο Möller’s είναι ένας «θησαυρός» για όλη την οικογένεια από το 1854, ενώ εγγυάται την πρόληψη των απαιτούμενων βιταμινών, προστατεύει την καρδιά, ενισχύει την άμυνα του οργανισμού, υποστηρίζει την εγκεφαλική λειτουργία, τονώνει ολόκληρο τον οργανισμό, ενώ έχεις την επιλογή να διαλέξεις ανάμεσα σε φυσική γεύση ή σε γεύση λεμόνι ή ακόμη και στη θαυμάσια γεύση φρούτων! Και για τα δύσκολα παιδιά; Από το Σεπτέμβρη ψαράκια Möller’s σε μαλακά μασώμενα ζελεδάκια με θαυμάσια γεύση φρούτων, χωρίς τεχνητά αρώματα και γλυκαντικές ύλες!

lemon n

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved