Ο Παντεσπάνιους κι εγώ: Ο πιο χρήσιμος φίλος του γλυκού παιδιού σας

 Μια πρωτότυπη πρωτοβουλία της Sanofi Ελλάδας για τον διαβήτη τύπου 1

Ο Παντεσπάνιους κι εγώ: Ο πιο χρήσιμος φίλος του γλυκού παιδιού σας

Όταν ο νεανικός διαβήτης χτυπάει την πόρτα της οικογένειάς σου αυτό που πρέπει να κάνεις είναι ένα: Να τον υποδεχτείς με ψυχραιμία, ΓΝΩΣΗ, θάρρος και, πάνω απ’ όλα, αγάπη προς το γλυκό παιδί σου που χρειάζεται να εξοικειωθεί με τη νέα του καθημερινότητα. Σε αυτήν την προσπάθεια, η υποστήριξη από τους δικούς σου ανθρώπους, το σχολείο αλλά και τον περίγυρό σου είναι πολύ σημαντική και επιτυγχάνεται μόνο όταν υπάρχει ορθή ενημέρωση για τον διαβήτη και τις ανάγκες των παιδιών που ζουν με αυτόν.

pantespanious22x 1024x639

Ποια είναι, όμως, τα ερωτήματα και οι ανησυχίες ενός παιδιού που ζει με διαβήτη τύπου 1; Ποια η στάση των γονιών και των φίλων του; Πόσο καταλαβαίνουν τις σκέψεις του; Ποιες φάσεις περνάει μέχρι να εξοικειωθεί με τη νέα κατάσταση και να φωνάξει δυνατά σε όλους «Είμαι φυσιολογικό παιδί»;

Σε αυτά ακριβώς τα ερωτήματα προσπαθεί να απαντήσει το λογοτεχνικό βιβλίο «Ο Παντεσπάνιους κι εγώ – Το ημερολόγιο ενός παιδιού με διαβήτη» , που δημιούργησε η Sanofi Ελλάδας. Σκοπός του είναι η ενίσχυση της ενημέρωσης σχετικά με τον διαβήτη τύπου 1. Στο βιβλίο, ένα αγόρι, ο 11χρονος Παύλος... «αιφνιδιάζεται όταν μαθαίνει ότι έχει παιδικό διαβήτη. Η πρόκληση είναι μεγάλη και αλλάζει τη συμπεριφορά του στο σπίτι και στο σχολείο. Όμως είναι αποφασισμένος να μην αφήσει τον διαβήτη να τον καταδυναστεύει, αλλά να ζήσει μαζί του!»

Ο συγγραφέας, Φίλιππος Μανδηλαράς, προχώρησε και σε θεατρική διασκευή του βιβλίου, προτείνοντας στους μαθητές να γίνουν οι ίδιοι ήρωες του έργου και να ανεβάσουν τη δική τους θεατρική παράσταση.
ΟΛΑ τα δημοτικά σχολεία της Ελλάδας έχουν στη διάθεσή τους αντίγραφα του υλικού, οπότε, στην επόμενη επίσκεψη στο σχολείο του παιδιού σας, μπορείτε να παροτρύνετε τους εκπαιδευτικούς να διαβάσουν το βιβλίο στα παιδιά και να ανεβάσουν τη δική τους θεατρική παράσταση!!!

Για όσους δεν γνωρίζουν, ο διαβήτης τύπου 1 ή νεανικός διαβήτης είναι μία αυτοάνοση νόσος που προσβάλλει περίπου 300 άτομα κάθε χρόνο στη χώρα μας, τα οποία, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, είναι παιδιά σχολικής ηλικίας. Είναι σημαντικό, λοιπόν, οι εκπαιδευτικοί να είναι ενημερωμένοι σχετικά, καθώς, παράλληλα με την οικογένεια, διαδραματίζουν έναν πολύ ουσιαστικό ρόλο στην καθημερινότητα των παιδιών που ζουν με διαβήτη.

Η καινοτόμα πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης της Sanofi Ελλάδας, φέρει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (ΕΔΕ) και της Ελληνικής Ομοσπονδίας για τον Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ).

Η επιστημονική επιμέλεια όλων των υλικών έχει πραγματοποιηθεί από την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία.

Κατεβάστε το βιβλίο εδώ
Κατεβάστε τη θεατρική διασκευή εδώ
Κατεβάστε το υλικό για εκπαιδευτικούς εδώ
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε www.kalikardia.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved