Big Bang School: Το πρώτο ελληνικό δημοτικό σχολείο με “μετόχους” τους γονείς

“Θέλουμε να φτιάξουμε ένα σχολείο, του οποίου οι μαθητές δε θα φοβούνται. Θέλουμε να δείξουμε πώς το παιδί ελευθερώνεται μέσα από την εκπαίδευση του, με επιλογές και μεθόδους που του δίνουν χαρά και την ευκαιρία να αναπτύξει στο μέγιστο τις δυνατότητές του”.

Big Bang School: Το πρώτο ελληνικό δημοτικό σχολείο με “μετόχους” τους γονείς

Αυτό είναι το στίγμα του “Big Bang School”, μία πρωτοβουλία για τη δημιουργία του πρώτου δημοτικού σχολείου με “μετόχους” τους γονείς.

Το Big Bang School θα είναι ένα ιδιωτικό δημοτικό σχολείου, που σχεδιάζεται να χτιστεί και να λειτουργήσει στο Λάκκωμα Χαλκιδικής, με δυναμικότητα 300 παιδιών. “Οι γονείς θα είναι συνιδρυτές του σχολείου, συνεισφέροντας και οικονομικά”, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ένας από τους τρεις εμπνευστές της πρωτοβουλίας, ο Άγγελος Πατσιάς, δάσκαλος και δημιουργός του "σχολείου της Φύσης και των Χρωμάτων" στην Κρήτη, διευκρινίζοντας, ότι οι λεπτομέρειες για το πώς θα λειτουργεί το σχολείο θα ανακοινωθούν σε εκδήλωση παρουσίασης του εγχειρήματος στις 4 Ιουνίου, στη Μονή Λαζαριστών.

Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν και η Βέτα Γεωργιάδου, εκπαιδευτικός που δημιούργησε το 2007 στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης το “Σχολείο της Φύσης” και ο επιχειρηματίας Γιάννης Σωτηράκος, ιδρυτής της Α2Κ, ενός think tank "για μία νέα παγκόσμια γενιά".

“Γύρω από την βασική αυτή ιδέα συναντηθήκαμε άνθρωποι από διαφορετικές αφετηρίες, φτιάξαμε μία ομάδα με πολλή αγάπη και με μεγάλη χαρά στις 4 Ιουνίου θα παρουσιάσουμε τις λεπτομέρειες του σχεδιασμού μας”, σημείωσε ο κ.Πατσιάς.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved