Κάποιες απαντήσεις κρύβονται στα γονίδιά σου!

Για τη σύγχρονη γυναίκα που οι υποχρεώσεις και οι ρόλοι μοιάζουν να αυξάνονται διαρκώς, κάποιες απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα και αγωνίες που αφορούν την υγεία αυτής ή του παιδιού της υπάρχουν ήδη μέσα της.

Κάποιες απαντήσεις κρύβονται στα γονίδιά σου!

Η πρόοδος της επιστήμης μας επιτρέπει πλέον να αποκωδικοποιήσουμε τα γονίδια μας σε σημείο έγκαιρης πρόβλεψης ή διάγνωσης πιθανών προβλημάτων.

{youtube}CyBtP6-PiUY{/youtube}

Με έδρα στη Γενεύη η Genoma Swiss Biotechnology, μέλος του Ομίλου Esperite, είναι ο κορυφαίος πάροχος στην Ευρώπη σε επίπεδο εξειδικευμένων ιατρικών υπηρεσιών μέσω γενετικών αναλύσεων και διαγνωστικών εξετάσεων που βασίζονται στη μελέτη των γονιδίων του οργανισμού.

Σκοπός της η μετουσίωση της προόδου της βιοτεχνολογίας σε λύσεις απλές και αξιοποιήσιμες για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση τυχόν προβλημάτων για τη μητέρα ή το παιδί που θα φέρει στον κόσμο.

Στην Ελλάδα είναι ήδη διαθέσιμες δύο προηγμένες γενετικές εξετάσεις που πραγματοποιούντια στα εργαστήρια της Genoma στη Γενεύη που πολλαπλασιάζουν τις δυνατότητες/πιθανότητες έγκαιρης απάντησης σε θέματα που αφορούν στην υγεία, σε επίπεδο ανίχνευσης χρωμοσωμικών ανωμαλιών τόσο σε έμβρυα με μη επεμβατικό τρόπο αλλά και προδιάθεσης καρκίνου του στήθους ή των ωοθηκών.

To πιστοποιημένο κατά CE-IVD Tranquility NIPT τεστ, είναι ένα τεστ Μη Επεμβατικού Προγεννητικού Ελέγχου για την ανίχνευση των συχνότερων χρωμοσωμικών ανωμαλιών.
Μέσω μια απλής αιμοληψίας, χωρίς τους κινδύνους και τους φόβους της αμνιοπαρακέντησης, το Tranquility ανιχνεύει και αναλύει εμβρυικό DNA στο αίμα της μέλλουσας μαμάς, αξιολογώντας με ακρίβεια 99,5% τον κίνδυνο γενετικών ανωμαλιών.

Μέσω του Tranquility, η μέλλουσα μαμά μπορεί, από τη δέκατη εβδομάδα της κύησης και μετά, να αποκτήσει σαφέστερη εικόνα για την πιθανότητα ύπαρξης συνδρόμου Down, καθώς και άλλων χρωμοσωμικών ανωμαλιών, με δυνατότητα > 99.9% αποφυγής ψευδώς αρνητικών αποτελεσμάτων. Εκεί δηλαδή που ένα κλασικό τεστ θα εμφάνιζε αρνητικό αποτέλεσμα, ενώ το έμβρυο στην πραγματικότητα θα έπασχε από τη νόσο. Καθώς και 99.8%, δυνατότητα αποφυγής ψευδώς θετικών αποτελεσμάτων, τα οποία πιθανότατα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε λανθασμένα συμπεράσματα, άρα και σε αμνιοπαρακέντηση ενός υγιούς εμβρύου ενώ αυτή δεν θα ήταν απαραίτητη.

Συγκεκριμένα, το Tranquility της Genoma ανιχνεύει τα παρακάτω σύνδρομα:

Σύνδρομο Down (Τρισωμία 21)
Σύνδρομο Edwards (Τρισωμία 18)
Σύνδρομο Patau (Τρισωμία 13)
Σύνδρομο Turner (44 XO)
Σύνδρομο Klinefelter (44 ΧΧΥ)
Σύνδρομο Jacobs (44 XYY)
5 Μικροελλειπτικά σύνδρομα

Tranquility3 3 2016800x800 copy

Το πιστοποιημένο κατά CE-IVD Serenity αποτελεί ένα εξελιγμένο τεστ προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού ή των ωοθηκών.

Αξιόπιστο, εύκολο στην πραγματοποίηση, προσιτό και μηδενικού κινδύνου, το Serenity πραγματοποιείται μέσω μιας απλής συλλογής DNA από στοματικό επίχρισμα που μπορεί να γίνει στο σπίτι.

Αναλύοντας το σύνολο των περιοχών κωδικοποίησης των γονιδίων BRCA1 και BRCA2, γονίδια καταστολής όγκων που προστατεύουν την σταθερότητα των κυττάρων, το Serenity μπορεί να ανιχνεύει όλες τις παθογόνες μεταλλάξεις. Τα αποτελέσματα του τεστ παραδίδονται σε περίπου 15 ημέρες, παρέχοντας την πλέον εκτενή και ολοκληρωμένη γενετική πληροφορία για την εξακρίβωση του κινδύνου για τον καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών, με βασικό στόχο την πιο αποτελεσματική αντιμετώπισή του.

Η έγκαιρη ανίχνευση και ακριβής ταυτοποίηση των μεταλλάξεων των γονιδίων BRCA1 και BRCA2 μπορεί να σώσει μία ζωή. Το τεστ δίνει τη δυνατότητα εξατομικευμένης προληπτικής εξέτασης, προσαρμοσμένης κατάλληλα στην εκάστοτε εντοπισμένη μετάλλαξη, με αποτέλεσμα το σημαντικά βελτιωμένο ποσοστό επιβίωσης και την καλύτερη ποιότητα ζωής.

Οι επιστημονικές εξελίξεις είναι ραγδαίες και το μέλλον της υγείας είναι ήδη εδώ και διαθέσιμο στις γυναίκες που αντιλαμβάνονται πως η σπουδαιότερη «θεραπεία» είναι η ίδια η πρόληψη.

Εταιρείες όπως η Genoma πετυχαίνουν με τα σύγχρονα διαγνωστικά τεστ που διαθέτουν να κάνουν την πρόληψη προσβάσιμη σε όλους, με ευκολία και προσιτές τιμές

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved