Το συγκινητικό βίντεο που εξηγεί γιατί τα κορίτσια στην Κίνα πιέζονται να παντρευτούν με το ζόρι (βίντεο)

Στην Κίνα, μία χώρα με τεράστια κουλτούρα και ανάπτυξη, μία κοπέλα που έχει περάσει τα 25, στιγματίζεται αν δεν έχει παντρευτεί.

Το συγκινητικό βίντεο που εξηγεί γιατί τα κορίτσια στην Κίνα πιέζονται να παντρευτούν με το ζόρι (βίντεο)

Είναι οι Sheng Nu, δηλαδή οι «Γυναίκες που έχουν ξεμείνει», ένας υποτιμητικός όρος που χρησιμοποιείται στην Κίνα για να χαρακτηρίσει τις ελεύθερες γυναίκες ηλικίας γύρω στα 30 που «έχουν αποτύχει να βρουν σύζυγο» και θεωρείται πως «έχουν μείνει στο ράφι».

 89135488 skii2

Για τους γονείς αποτελεί μεγάλη προσβολή αν η κόρη τους δεν καταφέρει να βρει έναν άνθρωπο που θα γίνει ο σύζυγός της. Μπορεί να έχουν σπουδάσει, να έχουν επιτυχημένη καριέρα, να δηλώνουν ευτυχισμένες από τη ζωή τους, αλλά αυτό δεν φαίνεται να είναι αρκετό. Η πραγματική επιτυχία είναι συνυφασμένη μόνο με το γάμο.

 89136541 skii5

Μάλιστα οργανώνονται και σύγχρονα νυφοπάζαρα, όπου οι γονείς σε ένα χαρτί αναγράφουν τα χαρακτηριστικά των παιδιών τους , -στην ουσία είναι ένα προφίλ-, χωρίς φωτογραφία και αναζητούν την καλύτερη περίπτωση γαμπρού για τις κόρες τους!

 89136547 skii7

Η εταιρεία καλλυντικών SK-II προσπαθώντας να αναδείξει το φαινόμενο και κυρίως την πίεση που δέχονται οι νεαρές κινέζες, έφτιαξε ένα διαφημιστικό ντοκιμαντέρ "Marriage Market Takeover" με μαρτυρίες επιτυχημένων γυναικών.

Πολλές από αυτές, παρόλο που ξέρουν ότι ίσως δεν πρόκειται να έχουν την αποδοχή των γονιών τους, δηλώνουν ευτυχισμένες με τη ζωή τους, με την ανεξαρτησία τους. Θέλουν να παντρευτούν, μόνο όμως αν γνωρίσουν έναν άνθρωπο και νοιώσουν ότι το θέλουν πραγματικά.

Και δηλώνουν αποφασισμένες να μην υποκύψουν στα κοινωνικά στερεότυπα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved