«Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!»,δωρεάν βιωματικά σεμινάρια για γυναίκες με καρκίνο του μαστού

Στη Θεσσαλονίκη μεταφέρεται από τις 11 Απριλίου το πρόγραμμα "Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!", το οποίο περιλαμβάνει τέσσερις κύκλους δωρεάν βιωματικών σεμιναρίων που απευθύνονται σε γυναίκες που νοσούν ή έχουν νοσήσει από καρκίνο του μαστού ή κάποια άλλη μορφή καρκίνου, καθώς και τους φροντιστές τους.

«Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!»,δωρεάν βιωματικά σεμινάρια για γυναίκες με καρκίνο του μαστού

Το πρόγραμμα στοχεύει στην αντιμετώπιση της ασθενούς με ολιστικό τρόπο και περιλαμβάνει σεμινάρια δραματοθεραπείας, θετικής σκέψης, συζήτηση για τον νευροπαθητικό πόνο, ασκήσεις για την καταπολέμηση του λεμφοιδήματος, χοροθεραπεία, συμβουλές για υγιεινή διατροφή και μαθήματα μαγειρικής.

Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα όπου στα βιωματικά σεμινάρια καλύφθηκαν 2.263 θέσεις και από τις 11 Απριλίου έως τις 13 Μαΐου μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια στην Πάτρα και την Κρήτη.

«Καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με τους φόβους και τις ανησυχίες των γυναικών που βιώνουν τον καρκίνο του μαστού. Πέρα από την έγκαιρη διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση, η γυναίκα ασθενής πρέπει να προσεγγίζεται ολιστικά. Η ψυχολογική στήριξη, οι οδηγίες για τη σωστή διατροφή από εξειδικευμένο προσωπικό αλλά και οι πιο εξειδικευμένες πληροφορίες για διάφορα θέματα που θα αντιμετωπίσει είναι απαραίτητα για την ολοκληρωμένη προσέγγιση της», ανέφερε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος στη Θεσσαλονίκη, ο παθολόγος-ογκολόγος, εκπρόσωπος της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος Ιωάννης Μπουκοβίνας.

«Αναγνωρίζουμε τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των ασθενών με καρκίνο μαστού για ενημέρωση, καθώς και την αίσθηση απομόνωσης και στίγματος που βιώνουν. Για να ανταποκριθούμε σε αυτές τις ανάγκες, διοργανώνουμε σε συνεργασία με τη Novartis Oncology το πρόγραμμα "Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!" στη Θεσσαλονίκη. Πιστεύουμε ότι μέσα από τα 28 πρωτοποριακά βιωματικά σεμινάρια, οι γυναίκες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν διαφορετικές πτυχές του εαυτού τους και να βρουν τη δύναμη που έχουν μέσα τους», ανέφερε από την πλευρά της η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού "Άλμα Ζωής Θεσσαλονίκης", Κυριακούλα Δερεκενάρη.

Τα σεμινάρια θα διεξάγονται στη Θεσσαλονίκη από 11 Απριλίου έως τις 13 Μάϊου κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 17:30-20:30 και κάθε Παρασκευή 18:00–20:30. Η παρακολούθηση των σεμιναρίων είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται η ηλεκτρονική εγγραφή στο www.eventora.com/el/Events/eisaigynaika-eisaidynami-thes. Η κάθε γυναίκα έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε όσα σεμινάρια ή ενότητες επιθυμεί. Θα τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Όλα τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο «Daios» (Νίκης 56, Θεσσαλονίκη)εκτός από τα σεμινάρια διατροφής και μαγειρικής τα οποία θα πραγματοποιηθούν στο χώρο «Cooking Workshop Consulting» (Κατούνη 28, Θεσσαλονίκη). Οι διοργανωτές επισημαίνουν ότι το πρόγραμμα αυτό προορίζεται για τη γενική πληροφόρηση, ενημέρωση και υποστήριξη των γυναικών με καρκίνο του μαστού και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη συμβουλή του θεράποντα ιατρού ή άλλου αρμόδιου επαγγελματία υγείας.

Αναλυτικό πρόγραμμα σεμιναρίων:
Δευτέρα, 11/4, 18/4, 25/4, 9/5
• Δραματοθεραπεία με την Φρίντα Ξύστρου [Συμβουλευτική Ψυχοθεραπεύτρια]
• Positive Thinking με την Σάντυ Κουτσοσταμάτη [Συμβουλευτική Ψυχολόγος/Ψυχοθεραπεύτρια]
Τετάρτη, 13/4, 20/4, 4/5 & Τρίτη, 10/5
• Συζήτηση για το νευροπαθητικό πόνο με την Σουζάνα Ανίσογλου [Διευθύντρια του Ιατρείου Πόνου του Θεαγενείου]
• Ασκήσεις για την καταπολέμηση του λεμφοιδήματος με την Χαρούλα Λιόλιου [Φυσιοθεραπεύτρια, Οιδηματοθεραπεύτρια]
• Χοροθεραπεία με την Μαριάννα Δρακοπούλου [Κλινική Ψυχολόγος, Χοροθεραπεύτρια]
Παρασκευή, 17/4, 22/4, 6/5, 13/5
• Συμβουλές για υγιεινή διατροφή με την Μαρία Καραμπόλα [Διαιτολόγος–Διατροφολόγος]
• Μαθήματα μαγειρικής με τον Παναγιώτη Δεληθανάση [Chef].

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved