Θα δοκιμάζατε να φάτε μωβ ψωμί;

Στην ...απενοχοποίηση του ψωμιού ως υπαίτιου για το πάχος, προχώρησε ένας καθηγητής από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης.

Θα δοκιμάζατε να φάτε μωβ ψωμί;

Με ποιο τρόπο; Δημιούργησε ένα μωβ ψωμί το οποίο όπως ισχυρίζεται, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τον καρκίνο ενώ παράλληλα βοηθά ώστε οι θερμίδες που παίρνει ο οργανισμός από το ψωμί να καταναλώνονται με πιο αργούς ρυθμούς. Ετσι αποφεύγεται η δυσπεψία.

purple yam bread191

Επίσης έχει 100% φυσικές πρώτες ύλες και θα μπορούσε να αποτελεί μία ..υπερτροφή. 'Οσο για το περίεργο μωβ χρώμα; Όπως εξηγεί ο καθηγητής Zhou Weibiao στο CNN αυτό οφείλεται σε μία ουσία που λέγεται anthocyanin (ανθοκυανίνη) που βρίσκεται σε φρούτα όπως τα σταφύλια και τα μαύρα μούρα ενώ συναντάται και στο μαύρο ρύζι. Το χρώμα δεν επηρεάζει τη γεύση του ψωμιού η οποία είναι η κλασική του λευκού ψωμιού.

Σύμφωνα με τον Zhou Weibiao, η χρήση της ανθοκυανίνης είναι πολύ περιορισμένη στα προϊόντα διατροφής παρά τα σημαντικά οφέλη για την υγεία. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, το 80 % της αντιοξειδωτικής ικανότητας της συγκεκριμένης ουσίας παραμένει ακόμα και όταν ψηθεί το ψωμί στους 200 βαθμούς Κελσίου.

"Αν θέλετε να απολαύσετε την υφή του άσπρου ψωμιού και να επιβραδύνετε την πέψη, αυτή είναι ίσως η καλύτερη φόρμουλα», λέει ο Zhou Weibiao.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved