Λαχταριστό εκμέκ κανταΐφι νηστίσιμο

Νηστίσιμο γλυκό και νόστιμο γίνεται; Όχι μόνο γίνεται αλλά υπάρχει πλέον μία τεράστια ποικιλία γλυκών που μπορεί κανείς να απολαύσει είτε νηστεύει είτε όχι.

Οι επιλογές είναι πραγματικά πολλές: από το κλασικό κανταΐφι και την καρυδόπιτα, μέχρι το νηστίσιμο κέικ σοκολάτας, τη μηλόπιτα, τα κουλουράκια πορτοκαλιού , αλλά και το νοστιμότατο εκμέκ που σας προτείνουμε σήμερα. Τη συναγή την είδαμε στον ιστότοπο www.monastiriaka.gr , τη δοκιμάσαμε και σας τη συνιστούμε ανεπιφύλακτα.

Υλικά
½ κιλό κανταΐφι
1 Βιτάμ
1 κουτί κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλια
7 κουταλιές γάλα νηστίσιμο (γάλα αμυγδάλου, φουντουκιού, σόγιας, καρύδας... ότι προτιμάται)
10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1 κουτί φυτική κρέμα
Αμύγδαλα καβουρδισμένα και χονδροκομμένα

Σιρόπι
5 ποτήρια νερό
5 ποτήρια ζάχαρη

Εκτέλεση
Ξαίνουμε καλά το καταϊφι και το απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Στη συνέχεια περιχύνουμε το καταϊφι με το λυωμένο βιτάμ και το ψήνουμε στους 150 βαθμούς μέχρι να γίνει τραγανιστό. Το αφήνουμε να κρυώσει και το περιχύνουμε με καυτό σιρόπι και το πασπαλίζουμε με αμύγδαλο.

1η κρέμα: Σε 7 κούπες ζεστό νερό διαλύουμε 10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 7 κουταλιές γάλα νηστήσιμο. Όταν διαλυθούν προσθέτουμε όλο το σακουλάκι άνθος αραβοσίτου. Ανακατεύουμε ώσπου να πήξει. Προσθέτουμε 2 κουταλιές βιτάμ και την αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει την απλώνουμε με τη σπάτουλα πάνω στο καταϊφι.
2η κρέμα: Χτυπάμε στο κουτί την φυτική κρέμα με 3-4 κουταλιές ζάχαρη άχνη μέχρι να σταθεί. Την στρώνουμε πάνω στην άλλη κρέμα και το γλυκό είναι έτοιμο!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved