Για πρώτη φορά στην Ελλάδα αγώνας δρόμου κατά της Ενδομητρίωσης- ENDOMARCH Greece RUN/WALK

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα πραγματοποιείται φέτος μια ανοιχτή εκδήλωση, που σκοπό έχει να κάνει ευρύτερα γνωστή την Ενδομητρίωση.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα αγώνας δρόμου κατά της Ενδομητρίωσης- ENDOMARCH Greece RUN/WALK

Το ENDOMARCH Greece RUN/WALK είναι ένας αγώνας δρόμου που πραγματοποιείται παράλληλα με έναν περίπατο την Κυριακή 3 Απριλίου στους δρόμους του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού Αττικής.

Ο αγώνας δρόμου απόστασης 5 χιλιομέτρων και ο περίπατος των 2,5 χιλιομέτρων θα έχουν ανοιχτή συμμετοχή, με ένα μικρό αντίτιμο, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την πραγματοποίηση μελλοντικών παρόμοιων δράσεων για την ενημέρωση νέων γυναικών για την πάθηση, σωστή διάγνωση και θεραπεία. Αν επιθυμείτε λοιπόν να συνδράμετε κι εσείς στον σκοπό, σας περιμένουμε να τρέξουμε ή να περπατήσουμε όλοι μαζί την Κυριακή 3 Απριλίου.

mazi ponos

Το παγκόσμιο κίνημα και το Endomarch Greece

Η σοβαρή αυτή πάθηση και η άγνοια γύρω από αυτή δημιούργησαν ένα παγκόσμιο κίνημα, το Εndomarch, το οποίο ξεκίνησε στις Η.Π.Α. και διαδόθηκε πολύ γρήγορα σε όλο τον πλανήτη. Μέσω του Endomarch έχουν ξεκινήσει παγκόσμιες πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης του κόσμου και ενημέρωσης των γυναικών, αλλά και ανδρών που θα επιθυμούν να στηρίξουν τον συγκεκριμένο σκοπό.

Η Ελλάδα δεν θα μπορούσε φυσικά να μείνει αμέτοχη σε αυτή, καθώς είναι χιλιάδες οι γυναίκες που ταλαιπωρούνται καθημερινά από την Ενδομητρίωση, είτε έχουν διαγνώσει το πρόβλημα είτε όχι. Το έργο της ενημέρωσης και της προώθησης του αγώνα κατά της Ενδομητρίωσης έχει αναλάβει στη χώρα μας η Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία AWARE, η οποία πέρα από την Ενδομητρίωση αναλαμβάνει δράσεις για την ενημέρωση και πρόληψη και άλλων χρόνιων γυναικολογικών παθήσεων (όπως ο γυναικολογικός καρκίνος).

Περισσότερες πληροφορίες για την διεξαγωγή του αγώνα Endomarch Greece στον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού, καθώς επίσης και για τη διαδικασία υποβολής δήλωσης συμμετοχής θα βρείτε στο www.endomarch.gr .

Δηλώστε Συμμετοχή (μέχρι τις 28 Μαρτίου) στο www.endomarch.gr για να τρέξετε και εσείς για να στηρίξετε το Κίνημα της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Ενδομητρίωση!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved