Δείτε τον πιο απίστευτο φούρνο που υπάρχει στην Ιαπωνία-Είναι εμπνευσμένος από σειρά κινουμένων σχεδίων (φωτό)

Σε ένα μικρό χωριουδάκι στην Ιαπωνία, στο Yufuin Floral Village, λειτουργεί ένας φούρνος που είναι ολόιδιος με εκείνον της γνωστής σειράς κινουμένων σχεδίων Kiki’s Delivery Service.

Δείτε τον πιο απίστευτο φούρνο που υπάρχει στην Ιαπωνία-Είναι εμπνευσμένος από σειρά κινουμένων σχεδίων (φωτό)

Και μπορεί η ιδιοκτήτριά του να μην διαθέτει τις...μαγικές ικανότητες της Kiki για να πετά με το σκουπόξυλό της και να παραδίδει τα ψωμάκια που φτιάχνει, ο φούρνος όμως, ακόμα και το γατάκι, παραπέμπουν πλήρως στην παιδική σειρά.

kiki bakery studio ghibli hayao miyazaki yufuin floral village japan 4

Η ζήτηση για τα ψωμάκια και τα γλυκά είναι τόσο μεγάλη, που σχηματίζεται ουρά έξω από το μικροσκοπικό φούρνο.

kiki bakery studio ghibli hayao miyazaki yufuin floral village japan 6

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η σειρά κινουμένων σχεδίων, η οποία δεν είναι και τόσο γνωστή στη χώρα μας, φέρει την υπογραφή του διάσημου Χαγιάο Μαγιαζάκι, του μεγαλύτερου δημιουργού κινουμένων σχεδίων στον κόσμο.

kiki bakery studio ghibli hayao miyazaki yufuin floral village japan 10

Ο Μιγιαζάκι αν και ξεκίνησε να παρουσιάζει δείγματα της δουλειάς του ήδη από τη δεκαετία του 1970, παρέμενε σχετικά άγνωστος στη δύση μέχρι το 1999 που η Miramax διένειμε στις Η.Π.Α και τον υπόλοιπο κόσμο την ταινία του Πριγκίπισσα Μονονόκε. Εκείνη την εποχή οι ταινίες του Μιγιαζάκι ήταν ήδη εμπορικές και καλλιτεχνικές επιτυχίες στην πατρίδα του την Ιαπωνία αλλά και στην υπόλοιπη ανατολική Ασία. Το Spirited Away (2001) είναι η πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία όλων των εποχών στην Ιαπωνία, ενώ στην ίδια θέση είχε βρεθεί παλιότερα και η Πριγκίπισσα Μονονόκε.

kiki bakery studio ghibli hayao miyazaki yufuin floral village japan 15

Οι ταινίες του Μιγιαζάκι συχνά περιστρέφονται γύρω από κοινά θέματα, όπως η σχέση των ανθρώπων με τη φύση και την τεχνολογία και η δυσκολία επικράτησης μιας ειρηνιστικής δεοντολογίας. Οι πρωταγωνίστριές του είναι συνήθως ανεξάρτητα και δυναμικά κορίτσια ή νεαρές γυναίκες, ενώ οι κακοί έχουν αμφισήμαντους χαρακτήρες και κάποια καλά στοιχεία.

kiki bakery studio ghibli hayao miyazaki yufuin floral village japan 16
kikisdeliveryservice1
kiki bakery studio ghibli hayao miyazaki yufuin floral village japan 27
kiki bakery studio ghibli hayao miyazaki yufuin floral village japan 31
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved