Όταν η ανάγνωση μοιάζει με περιπέτεια και παιχνίδι!

Σε δύο αίθουσες που μετατράπηκαν σε βιβλιοθήκες θα βρίσκουν πλέον καταφύγιο όλα τα παιδιά, στο Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό, στο χώρο του πρώην Κ.Α.Π.Α.Ψ.

Όταν η ανάγνωση μοιάζει με περιπέτεια και παιχνίδι!

Γράφει η Σοφία Μαυραντζά

Η μία αίθουσα αφορά νήπια και βρέφη που θα συνοδεύονται από τις μαμάδες τους και αποτελεί την πρώτη βιβλιοθήκη στην Ελλάδα που ανοίγει τις πύλες της για παιδιά τόσο μικρής ηλικίας. Η δεύτερη αίθουσα διαμορφώθηκε σε βιβλιοθήκη για μεγαλύτερα παιδιά, έως 15 ετών.

67tyuigkvhj

Στο χώρο θα λειτουργήσει, επίσης, το «Μεγάλο μας Σπίτι» μία καινοτόμος δομή για την Ελλάδα, η οποία αφορά πολύ μικρά παιδιά, έως 3 ετών, και τους γονείς τους και δημιουργήθηκε στα πρότυπα του «Πράσινου Σπιτιού» της σπουδαίας ψυχαναλύτριας Φρανσουάζ Νολτό.

Τίποτε από όλα αυτά δε θα μπορούσε να ολοκληρωθεί χωρίς την υποστήριξη της ΙΚΕΑ του Ομίλου FOURLIS, η οποία ανέλαβε την πλήρη διαμόρφωση και τον εξοπλισμό των δύο αιθουσών του Δήμου Αθηναίων στο πάρκο ΚΑΠΑΨ καθώς και της αίθουσας για «Το Μεγάλο μας Σπίτι» το οποίο στεγάζεται στο ίδιο κτηριακό συγκρότημα. Τα προϊόντα της ΙΚΕΑ ξεχωρίζουν, αφού έχουν σχεδιαστεί για να προκαλούν τη φαντασία των παιδιών και να τα βοηθούν να ανακαλύπτουν τον κόσμο! Έτσι, τα παιδιά θα μπορούν να αναπτύξουν προσωπικότητά τους, να ανακαλύψουν τον κόσμο και τέλος να ξεκινήσουν το ταξίδι τους προς την ανεξαρτησία τους!

ghdrthyw4ryh

«Η ΙΚΕΑ του Oμίλου FOURLIS έχει επιλέξει να δώσει έμφαση στην στήριξη των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων (παιδιά, νέοι, γυναίκες) με παρεμβάσεις κοινωνικής στήριξης. Στο πλαίσιο αυτό, τα τελευταία χρόνια έχει υλοποιήσει συνέργειες με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και άλλους κοινωνικούς φορείς, στοχεύοντας κυρίως στον εξοπλισμό κοινωνικών υποδομών αλλά και τη σίτιση συνανθρώπων μας. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ευρύ πρόγραμμα υποστήριξης δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών σε όλη την Ελλάδα, από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Θεσσαλία, την Ήπειρο, τα Γιάννενα και τη Λάρισα, με στόχο τη δημιουργία των προϋποθέσεων για μία καλύτερη ζωή για όλους και κυρίως για τα παιδιά» υπογράμμισε η κυρία Λήδα Φουρλή, διευθύντρια Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Ομίλου FOURLIS.

Το Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό, είναι ένας χώρος άνετο, ασφαλής και εξαιρετικά φιλικός, όπου κάθε γονιός θα μπορεί να φέρει το παιδί του, από τις πρώτες κιόλας μέρες της ζωής του, σε μάρσιπο ή καροτσάκι, να μπουσουλήσει ελεύθερα, να παίξει με τα βιβλία, να μυρίσει τις σελίδες και να κοιτάξει τις εικόνες τους.

ytetyhdyhw45y

Στο Πάρκο θα λειτουργούν:
1. Η πρώτη δανειστική βιβλιοθήκη που δημιουργείται στη χώρα για βρέφη και παιδιά νηπιακής ηλικίας.
2. Δανειστική βιβλιοθήκη για παιδιά σχολικής ηλικίας (όπου θα λαμβάνουν χώρα παράλληλα προγράμματακαι εκδηλώσεις)
3. Συμβουλευτικός σταθμός ψυχολογικής υποστήριξης του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών του δήμου Αθηναίων
4. «Το Μεγάλο μας Σπίτι» για το ρόλο των γονέων στην παιδική ηλικία
5. Το Μύρτιλλο καφέ, ένας καινοτόμος χώρος αναψυχής τον οποίο διαχειρίζονται άτομα με αναπηρίες
6. Χώρος που παραχωρείται για πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις, κατά προτεραιότητα, σε πολιτιστικούς συλλόγους της γειτονιάς.

Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό: Τριφυλίας & Λάκωνος 9, Αθήνα

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved