«Μοιράσου το φορτίο»-Ένα βίντεο που πρέπει να δουν γυναίκες και άνδρες (βίντεο)

Μπορεί τα σύγχρονα ζευγάρια να έχουν μοιράσει τις υποχρεώσεις και τις καθημερινές δουλειές του σπιτιού, η αλήθεια όμως είναι ότι οι γυναίκες εξακολουθούν να επιβαρύνονται περισσότερο.

«Μοιράσου το φορτίο»-Ένα βίντεο που πρέπει να δουν γυναίκες και άνδρες (βίντεο)

Δουλειά, σπίτι, παιδιά και καθόλου ελεύθερος χρόνος για τον εαυτό τους.

Γιατί όμως να μην έχουν βοήθεια από το σύντροφό τους; Γιατί να μην μπορούν να έχουν ένα χέρι βοηθείας από τον άνδρα τους;

Ποτέ δεν είναι αργά. Αυτό είναι το μήνυμα του διαφημιστικού σποτ γνωστής εταιρείας που ανέβηκε πρόσφατα στο διαδίκτυο στο πλαίσιο της καμπάνιας #ShareTheLoad (Μοιράσου Το Φορτίο). Η νοοτροπία χρόνων (αιώνων) μπορεί να αλλάξει...

Το σποτάκι έχει ως κεντρικό πρόσωπο μια νεαρή Ινδή γυναίκα η οποία από την ώρα που επιστρέφει στο σπίτι της από τη δουλειά ξεκινάει έναν άλλο αγώνα δρόμου: Κάνει τις δουλειές του σπιτιού, μαγειρεύει, βάζει πλυντήριο ενώ ο σύζυγός της βλέπει τηλεόραση και ο πατέρας της την παρατηρεί. Ταυτόχρονα μιλάει στο τηλέφωνο για τη δουλειά της!

Φεύγοντας ο πατέρας αφήνει ένα γράμμα στην κόρη του: "Μικρό μου κοριτσάκι κάποτε έπαιζες και έκανες την νοικοκυρά. Τώρα έχεις ένα δικό σου κανονικό σπίτι και ένα κανονικό γραφείο. Είμαι τόσο περήφανος για σένα και σου ζητώ συγγνώμη. Ποτέ δεν σου είπα πως αυτές δεν είναι μόνο δικές σου δουλειές αλλά και του συζύγου σου. Και πως να στο πω αφού ούτε εγώ βοηθούσα την μητέρα σου στις δουλειές του σπιτιού. Αυτό είδες, αυτό έμαθες να κάνεις και εσύ. Ζητώ συγγνώμη και για λογαριασμό του μπαμπά του συζύγου σου, και εκ μέρους όλων των μπαμπάδων που έδωσαν το λάθος παράδειγμα στα παιδιά τους".

Το βίντεο τελειώνει με τον πατέρα να τακτοποιεί μόνος του τα πράγματα από τη βαλίτσα αφήνοντας άφωνη τη γυναίκα του!

Είπαμε, ποτέ δεν είναι αργά...

Δείτε το βίντεο

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved