Τραγικό! Οικογένεια εγκατέλειψε το δίχρονο γιο της γιατί πίστευε ότι ήταν «μάγος» (εικόνες)

Η εικόνα αποστεωμένων παιδιών από την πείνα δυστυχώς δεν είναι ασυνήθιστη.

Τραγικό! Οικογένεια εγκατέλειψε το δίχρονο γιο της γιατί πίστευε ότι ήταν «μάγος» (εικόνες)

Όμως, οι συγκεκριμένες φωτογραφίες που δημοσιεύονται σε διεθνή μέσα με το μόλις δύο ετών aγοράκι να βρίσκεται στα πρόθυρα της εξάντλησης, προκαλώντας θλίψη, συγκίνηση και οργή, καταδεικνύουν την ύπαρξη ενός άλλου μεγάλου προβλήματος στην Αφρική: Αυτό της εγκατάλειψης βρεφών από τους γονείς τους επειδή πιστεύουν ότι είναι μάγοι.

Το μικρό αυτό αγοράκι που ονομάστηκε Hope (Ελπίδα) βρέθηκε να περιφέρεται πεινασμένο, αφυδατωμένο και περιτριγυρισμένο από έντομα από την Anja Ringgren Loven. Αφού του πρόσφερε λίγο νερό, η γυναίκα τύλιξε το παιδί σε μια κουβέρτα και το μετέφερε στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

hope 1

Η Loven κατάγεται από τη Δανία και είναι ιδρύτρια του Ιδρύματος African Children's Aid Education and Development Foundation, το οποίο προστατεύει τα παιδιά που κατηγορούνται για μαγεία στην Αφρική, με αποτέλεσμα να εγκαταλείπονται από τις οικογένειές τους. Το Ίδρυμα στεγάζει, τρέφει και εκπαιδεύει τα παιδιά, τα οποία διαφορετικά θα αδυνατούσαν να επιβιώσουν μόνα τους.

hope 2

Σύμφωνα με την Loven, ο μικρός Hope έλαβε φαρμακευτική αγωγή για να απομακρυνθούν τα σκουλίκια που είχε στην κοιλιά του, ενώ χρειάστηκε να κάνει μεταγγίσεις αίματος γιατί είχε πολύ χαμηλά ερυθρά αιμοσφαίρια.

hope 3

«Χιλιάδες παιδιά κατηγορούνται ότι είναι μάγισσες και έχουμε δει βασανισμούς παιδιών, νεκρά παιδιά και φοβισμένα παιδιά», έγραψε η ίδια στην προσωπική της σελίδα στο Facebook, κάνοντας έκκληση για δωρεές.

hope 4

Photo: Anja Ringgren Lovén/Facebook

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved