«Ο κύριος Τιμόθεος και το χαμένο πετράδι της γνώσης» στην Αθηναΐδα

Μετά την περσινή επιτυχία, η παιδική παράσταση «Ο κύριος Τιμόθεος και το χαμένο πετράδι» φιλοξενείται, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς.

«Ο κύριος Τιμόθεος και το χαμένο πετράδι της γνώσης» στην Αθηναΐδα

Από την Κυριακή 18 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 15:30, ο κύριος Τιμόθεος κερνά καραμέλες... σοφίας τους μικρούς θεατρόφιλους. Και όχι μόνον. Τους μιλά για το θάρρος, την αυτοεκτίμηση, τη γνώση αλλά και πως κατατρόπωσε τον βασιλιά της χώρας του, τον Διάσημο Κακοποιό. Όλα αυτά και πολλά ακόμη συμβαίνουν στη διάρκεια της εν λόγω παράστασης, που παρουσιάζει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής Texnis.

Το έργο βασίζεται σε γνωστές και άγνωστες παροιμίες που λειτουργούν ως πυξίδα, για τους μικρούς θεατές, στην παραμυθένια διαδρομή που ξετυλίγεται μπροστά τους. Το ΠΙΟΠ θέλοντας να δώσει έμφαση στη διάσωση και προβολή της προφορικής παράδοσής μας ως στοιχείου άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, συνδέει την προφορική σοφία του λαού, με τη θεματική των μουσείων του. Κατ’ αυτόν τον τρόπο προσφέρει σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ένα ακόμα εφόδιο για την πληρέστερη κατανόηση της ιστορίας του τόπου μας.

Συντελεστές παράστασης:
Σκηνοθεσία/Συγγραφή: Στέφανος Κοσμίδης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Εύα Πρωτοσύγγελου
Σκηνικά/Κοστούμια: Μαρία Καραθάνου σε συνεργασία με την Εύα Πρωτοσύγγελου στα paper cuts
Μουσική: Νίκος Δρογώσης
Χορογραφίες: Σίμων Πάτροκλος
Παίζουν: Γιώργος Οικονόμου, Ρόζα Κυρίου, Κωνσταντίνα Λαδοπούλου, Τάκης Παρασκευόπουλος
Τιμή εισιτηρίου : 5 ευρώ

Για σχολεία, καθημερινές μετά από συνεννόηση, στο:
τηλ. 210 9345 378 – 210 9340038 Fax: 210 9340839
E-mail: info@texnis.com
Τιμή εισιτηρίου για σχολικές παραστάσεις: 4 ευρώ

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved