Οι παππούδες και οι γιαγιάδες θέλουν να πληρώνονται για τη φροντίδα των εγγονιών τους!

Οι παππούδες  και οι γιαγιάδες αποτελούν μία σταθερή αξία για την οικογένεια. Επιστρατεύονται συνήθως για τη φροντίδα των παιδιών παρά τις διαφωνίες που μπορεί να υπάρχουν με τους γονείς γιατί κακομαθαίνουν τα εγγόνια τους.

Οι παππούδες και οι γιαγιάδες θέλουν να πληρώνονται για τη φροντίδα των εγγονιών τους!

Όμως, φαίνεται ότι κάτι αλλάζει και οι παππούδες ( μαζί με τις γιαγιάδες) δεν θέλουν να θεωρούνται δεδομένοι. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η Αυστραλιανή Ασφαλιστική Εταιρεία Ηλικιωμένων, σχεδόν ένας στους δυο παππούδες και γιαγιάδες της Αυστραλίας πιστεύει ότι θα πρέπει να πληρώνεται για την φροντίδα που παρέχει στα εγγόνια του!

Εξίσου ενδιαφέροντα και αποκαλυπτικά είναι και τα ακόλουθα στοιχεία της έρευνας που δημοσιεύει ο neoskosmos.com:
- Το 37% των γιαγιάδων και παππούδων που πήραν μέρος στην έρευνα θέλει να πληρώνεται για τις ώρες που φροντίζουν τα εγγόνια.
- Το 23% θα ήθελε να μειωθούν οι ώρες δέσμευσης με τη φροντίδα των εγγονιών, ενώ το 75% έχει μετακινηθεί πιο κοντά ώστε να είναι σε θέση να προσφέρει περισσότερα.
- Το 58% ομολογεί ότι υποχρεώνεται να θυσιάσει τον τρόπο ζωής και την ψυχαγωγία του.
- Το 42% αναφέρει ότι είναι υποχρεωμένο να θυσιάσει ταξίδια και σχέδια διακοπών.
- Το 30% αναγκάστηκε να αλλάξει μέρες και ώρες εργασίας.

Ο Simon Howell, εκπρόσωπος του οργανισμού που διεξήγαγε την έρευνα, δήλωσε ότι «ο αριθμός εκείνων που επιθυμούν να πληρώνονται για τις υπηρεσίες τους προς τα εγγόνια τους, είναι -κατά πάσα πιθανότητα- υψηλότερος από το 37% που έδειξε η έρευνα - και αυτό οφείλεται στο ότι υπάρχει ένα στίγμα στην κοινωνία για το θέμα αυτό».

Εδώ, θα πρέπει να τονιστεί ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός παππούδων και γιαγιάδων -84%, σύμφωνα με την έρευνα-, οι οποίοι δηλώνουν ότι φροντίζουν τα εγγόνια τους από αγάπη και δεν μπορούν να διανοηθούν να πληρωθούν γι' αυτό.

Να σημειωθεί ότι 937.000 παιδιά στην Αυστραλία σήμερα, τελούν υπό την φροντίδα των παππούδων και γιαγιάδων, ορισμένες ώρες την εβδομάδα, γεγονός που εξοικονομεί στο κράτος $127,4 εκ. κάθε εβδομάδα, χρήματα που θα διέθεταν σε κέντρα παιδικής φροντίδας.

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα το αποτέλεσμα της έρευνας αυτής δεν εκφράζει τη συντριπτική πλειοψηφία των παππούδων και των γιαγιάδων των Ελλήνων της Αυστραλίας οι οποίοι -απ' ό,τι είναι σε θέση να γνωρίζουν- φροντίζουν τα εγγόνια τους από αγάπη και δεν θα δεχόταν να πληρωθούν γι' αυτό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved