Χαμόγελα ευτυχίας λάμπουν ανάμεσα στα ράφια βιβλιοθηκών!

Έλαμψαν δεκάδες παιδικά χαμόγελα το απόγευμα του Σαββάτου που πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της δημοτικής παιδικής βιβλιοθήκης στο Βαρικό Φλώρινας! Και δεν μένουμε εκεί, το δίκτυο εθελοντών «Δημοσιογράφοι σε δράση – Journalists Acting» σε συνεργασία με την ΙΚΕΑ, εταιρεία του Ομίλου FOURLIS, φρόντισαν, χάρη στην πρωτοβουλία τους, να διατηρήσουν τη λάμψη στα χαμόγελα των παιδιών, χαρίζοντάς τους έναν υπέροχο χώρο με 1.200 μοναδικούς τίτλους βιβλίων!

Χαμόγελα ευτυχίας λάμπουν ανάμεσα στα ράφια βιβλιοθηκών!

Γράφει η Σοφία Μαυραντζά

Τα παιδιά ανυπομονούσαν για τα εγκαίνια, κρυφοκοιτούσαν πίσω από τις πόρτες και βιάζονταν να κρατήσουν στα χέρια τους τα γυαλιστερά εξώφυλλα! Για δύο ημέρες οι εθελοντές της ΙΚΕΑ, εταιρείας του Ομίλου FOURLIS, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να πάρει σάρκα και οστά η έβδομη βιβλιοθήκη που πραγματοποιείται σε κάποιο απομακρυσμένο ή ακριτικό χωριό της Ελλάδας. Όταν το δίκτυο εθελοντών «Δημοσιογράφοι σε δράση – Journalists Acting» έφτασε για να προσθέσει τους τίτλους των βιβλίων στα ράφια, όλα μπήκαν στην τελική ευθεία για να υποδεχτούν τους κατοίκους του χωριού που ανυπομονούσαν να κρατήσουν τα γυαλιστερά εξώφυλλα στα χέρια τους.

DSC 3450

«Η ΙΚΕΑ, ως εταιρεία του Ομίλου FOURLIS, υλοποιεί δράσεις με στόχο τα παιδιά και τους νέους, έτσι στηρίζουμε την ενέργεια των «Δημοσιογράφων σε Δράση» Στο Βαρικό Φλώρινας είναι η έβδομη βιβλιοθήκη που πραγματοποιήσαμε, ενώ το πρόγραμμα των βιβλιοθηκών αφορά σε 10 βιβλιοθήκες. Οι επόμενες που θα πάρουν σάρκα και οστά θα είναι σε ακριτικές περιοχές των νομών Σερρών και Δράμας και ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε κι εκεί το έργο» δήλωσε ο Νίκος Υφαντίδης, Περιφερειακός Διευθυντής Βορείου Ελλάδος της ΙΚΕΑ, εταιρείας του Ομίλου FOURLIS, που παρακολούθησε από κοντά το σχεδιασμό και των επτά βιβλιοθηκών. Να σημειωθεί πως η υλοποίηση των βιβλιοθηκών σε απομακρυσμένα και ακριτικά μέρη της Ελλάδας πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Ομίλου FOURLIS.

DSC 3661

Η πρωτοβουλία του δικτύου εθελοντών «Δημοσιογράφοι σε δράση – Journalists Acting» για βιβλιοθήκες σε απομακρυσμένα και ακριτικά χωριά της Ελλάδας δημιουργεί μία «πηγή» γνώσης για τους κατοίκους. «Ένας νέος κόσμος γνώσης ανοίγει με τις βιβλιοθήκες που υλοποιούμε. Τα πιτσιρίκια κάθε φορά που μια βιβλιοθήκη στήνεται έχουν μεγάλη αγωνία και ανυπομονησία να δουν πώς είναι ο χώρος» υπογράμμισε η Σοφία Χριστοφορίδου, δημοσιογράφος και μέλος των «Δημοσιογράφων σε Δράση» και πρόσθεσε: «Ταυτόχρονα δημιουργείται ένας χώρος συνάθροισης και για τους μεγάλους και αυτό μας ευχαριστεί διπλά. Έρχονται οι μαμάδες με τα παιδάκια τους, ξεφυλλίζουν βιβλία, παίζουν και έτσι το βιβλίο μπαίνει στη ζωή όλων».

«Θεωρούμε πως η δημοτική παιδική βιβλιοθήκη θα βοηθήσει εξαιρετικά τα παιδιά. Ένας τέτοιος χώρος ήταν απαραίτητος για το χωριό μας, για να μαζεύονται τα παιδιά, να διαβάζουν, να παίζουν επιτραπέζια παιχνίδια, να κάνουν τις εργασίες τους, ανατρέχοντας στα βιβλία, σε ένα ευχάριστο περιβάλλον. Οι επιλογές για τα παιδιά στο χωριό μας είναι περιορισμένες, παίζουν στα σπίτια ή στις γειτονιές, δεν έχουμε τις υποδομές για αθλητικές εγκαταστάσεις, ωστόσο τώρα απέκτησαν έναν όμορφο χώρο» σημείωσε η Βασιλική Τριπολίτου, πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Βαρικού και πρόσθεσε: «Σκοπεύουμε να ξεκινήσουμε και την έκδοση μίας παιδικής εφημερίδας, η σύνταξη και η έκδοση της οποίας θα γίνεται στο χώρο της βιβλιοθήκης».

DSC 3676

Η βιβλιοθήκη θα παραμένει ανοιχτή τις ώρες του σχολείου, αλλά και κάποιες ώρες μέσα στο Σαββατοκύριακο, ώστε να μπορούν να πηγαίνουν και οι γονείς. Υπεύθυνος για την εύρυθμη λειτουργία της θα είναι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

Σταθμοί χαράς
Ιδιαίτερα σημαντικό είναι για όλες τις μανούλες και το γεγονός πως η ΙΚΕΑ, εταιρεία του Ομίλου FOURLIS, υλοποιεί και το πρόγραμμα «Σταθμοί Χαράς» μέσω του οποίου στηρίζει δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα. Η ΙΚΕΑ, μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, διαμορφώνει λειτουργικούς χώρους όπου τα παιδιά θα μπορούν να περνούν όμορφες στιγμές. Συνολικά, μέχρι σήμερα, έχει διαθέσει προϊόντα αξίας 150.000 ευρώ σε πάνω από 25 Σταθμούς σε Ήπειρο, Θεσσαλία, Θεσσαλονίκη και Αθήνα, δημιουργώντας μια καλύτερη καθημερινή ζωή για περισσότερα από 500 παιδιά. Για το 2016 έχει υπολογιστεί να επενδυθούν 200.000 ευρώ για το πρόγραμμα του εξοπλισμού και της διαμόρφωσης δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών.

Μάθετε περισσότερα στο: http://www.ikea.gr/stathmoiharas

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved