Είναι γεγονός: H Lego θα κυκλοφορήσει φιγούρα σε αναπηρικό καροτσάκι (βίντεο)

Χρειάστηκε να περάσουν 84 χρόνια για να κυκλοφορήσει η Lego την πρώτη φιγούρα με αναπηρία.

Είναι γεγονός: H Lego θα κυκλοφορήσει φιγούρα σε αναπηρικό καροτσάκι (βίντεο)

Η γερμανική εταιρεία με τους φανατικούς θαυμαστές σε όλο τον κόσμο, είχε δεχτεί επικρίσεις, ειδικά τα τελευταία χρόνια από εκπροσώπους συλλόγων με αναπηρία, γιατί δεν υπήρχε ούτε μία φιγούρα που να έχει έστω μία μορφή αναπηρίας.

Πριν από έναν χρόνο δημιουργήθηκε η καμπάνια #ToyLikeMe στην οποία 20.000 άνθρωποι υπέγραψαν και ζήτησαν από την Lego να υπάρξει δίκαιη εκπροσώπηση της κοινότητας των αναπήρων.

Η εταιρεία τελικά παρουσίασε το πρώτο lego με αναπηρία σε έκθεση παιχνιδιών στη Νυρεμβέργη. Η φιγούρα με το ανθρωπάκι που κάθεται σε αναπηρικό αμαξίδιο μαζί με ένα σκύλο, πρωτοδημοσιεύτηκε στο Promobricks blog και θα είναι διαθέσιμη από το καλοκαίρι.

Αν κρίνουμε από τη φωτογραφία, στόχος της εταιρείας είναι η συγκεκριμένη φιγούρα lego να είναι ενταγμένη σε ένα σκηνικό καθόλα φυσιολογικό, όπου θα έχει ποδηλάτες, παγωτατζή, κ.α.

LEGO4

Αξιον απορίας πάντως είναι γιατί η εταιρεία καθυστέρησε να κυκλοφορήσει μία φιγούρα με αναπηρία, όταν μάλιστα ακόμα και η Barbie έχει προσθέσει μια κούκλα σε αμαξίδιο εδώ και σχεδόν 20 χρόνια.

Σήμερα σε όλο τον κόσμο υπάρχουν 150 εκατομμύρια παιδιά με αναπηρίες και όπως έγραφε στη Guardian η Ρεμπέκα Ατκινσον , "πώς είναι δυνατόν σε ένα κόσμο όπου τα άτομα με αναπηρία δεν πρέπει να υφίστανται διακρίσεις, τα Lego να επιμένουν να δείχνουν ένα κόσμο κανονικό με άτομα αρτιμελή."

Τελικά η εταιρεία φαίνεται πως έλαβε σοβαρά υπόψιν της όχι μόνο τις πιέσεις αλλά και τα επικριτικά σχόλια των χρηστών του διαδικτύου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved