Καταπολεμήστε το κρυολόγημα με πράσινες πιπεριές

Παρότι η εποχή τους είναι το καλοκαίρι, οι πράσινες πιπεριές μπορούν να καταναλωθούν όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Καταπολεμήστε το κρυολόγημα με πράσινες πιπεριές

Αποτελούν πλούσια πηγή βιταμίνης C και άλλων αντιοξειδωτικών στοιχείων ενώ οι χρωματιστές (κόκκινες, κίτρινες, πορτοκαλί) είναι πολύ πιο πλούσιες πηγές αυτών των συστατικών, γεγονός που τους προσδίδει ιδιαίτερα υψηλή καρδιοπροστατευτική και αντικαρκινική δράση.

Ένα φλιτζάνι ωμής πράσινης πιπεριάς μπορεί να μας προσφέρει σχεδόν το 200% των ημερήσιων αναγκών μας σε βιταμίνη C. Για τον λόγο αυτό αποτελεί ιδανική τροφή για την αντιμετώπιση του κοινού κρυολογήματος και γενικότερα για την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Επίσης, αποτελεί πολύ καλή πηγή φυτικών ινών, φυλλικού οξέος, βιταμινών Α, Β6 και Κ, καλίου, φλαβονοειδών και καροτενοειδών.
Ανθρωποι με δυσπεψία ή άλλες ενοχλήσεις στο γαστρεντερικό συχνά δεν μπορούν να πέψουν πλήρως τη λεπτή φλούδα της πιπεριάς και πρέπει να τη βγάζουν πριν την καταναλώσουν.

Και μην ξεχνάτε: Οι πιπεριές έχουν περίπου 25 θερμίδες ανά 100 γρ., 94 γρ. νερό και 2 γρ. φυτικές ίνες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved