Χρήσιμες συμβουλές για την αντιμετώπιση όλων των λεκέδων

Οι περισσότεροι λεκέδες απομακρύνονται από τα ρούχα σχετικά εύκολα με το πλύσιμο.

Χρήσιμες συμβουλές για την αντιμετώπιση όλων των λεκέδων

Υπάρχουν όμως και δύσκολοι λεκέδες όπως για παράδειγμα, από γρασίδι, από αίμα, από παντζάρι, από λάδι, που μας ταλαιπωρούν καθώς δεν εξαφανίζονται και ας έχουμε δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα.

Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί τύποι υφασμάτων και λεκέδων ενώ δεν υπάρχει ένα προϊόν που να απομακρύνει όλους τους τύπους λεκέδων.

Τι πρέπει να έχετε υπόψιν σας:

-Αν δράσετε με ταχύτητα και πλύνετε το ρούχο κανονικά, η πιθανότητα να απομακρύνετε πλήρως το λεκέ είναι μεγάλη. Κάποιοι λεκέδες ωστόσο είναι δύσκολο να απομακρυνθούν ακόμη και με άμεσο πλύσιμο και απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή. Στο εμπόριο υπάρχουν διαθέσιμα προϊόντα απομάκρυνσης λεκέδων. Αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από αυτά βεβαιωθείτε ότι είναι κατάλληλο για τον συγκεκριμένο λεκέ που θέλετε να απομακρύνετε.

-Πριν ρίξετε κάποιο υγρό (νερό, διαλύτη, διάλυμα απορρυπαντικού, χλώριο ή άλλο) πάνω στο ύφασμα του ρούχου κάντε μια δοκιμή σε ένα εσωτερικό μέρος του υφάσματος που δεν φαίνεται και τρίψτε ελαφρά με ένα λευκό καθαρό πανί. Αν παρατηρήσετε χρώμα πάνω στο πανί ή χρωματική αλλαγή πάνω στο ρούχο, είναι προτιμότερο να απευθυνθείτε σε κάποιο επαγγελματικό καθαριστήριο.

- Μην τρίβετε και μην βουρτσίζετε το ρούχο. Απλώστε τον υγρό διαλύτη ανομοιόμορφα πάνω στην επιφάνεια για να μην δημιουργήσετε δακτύλιο. Είναι προτιμότερο να τους ταμπονάρετε με ένα πανάκι ώστε να απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος του υγρού.

-Δεν ξεκινάμε ποτέ να καθαρίζουμε ένα λεκέ από το κέντρο του αλλά από το εξωτερικό προς το εσωτερικό του.

-Μη χρησιμοποιείτε μεταλλικά αντικείμενα (πχ κουτάλια) ή μεταλλικά δοχεία με προϊόντα χλωρίου.

-Μη χρησιμοποιείτε ποτέ χλώριο σε μάλλινα, μεταξωτά ή δερμάτινα ρούχα.

-Μη μουσκεύετε πλήρως το ρούχο. Τοποθετείστε ένα απορροφητικό πανί κάτω από το ρούχο. Χρησιμοποιείστε τους διαλύτες με φειδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved