Απίστευτο: Μωρό έκανε εγχείρηση καρδιάς με τη χρήση ενός χάρτινου παιχνιδιού!

Η Teegan Lexcen γεννήθηκε τον περασμένο Αύγουστο με έναν μόνο πνεύμονα ενώ σχεδόν η μισή της καρδιά έλειπε! Αντίθετα, η δίδυμη αδελφή της Riley, ήταν απόλυτα υγιής!

Απίστευτο: Μωρό έκανε εγχείρηση καρδιάς με τη χρήση ενός χάρτινου παιχνιδιού!

Οι γονείς της, Cassidy και Chad Lexcen, είπαν πως οι γιατροί στη Μινεσότα τους ενημέρωσαν πως δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα και τους συνέστησαν να πάρουν το μωράκι τους σπίτι για να ζήσει άνετα τις λίγες ημέρες που είχε...

twin 2

Όμως οι γονείς, ήταν αποφασισμένοι να κάνουν ότι μπορούσαν για να σώσουν το παιδί τους.

‘Ετσι αποφάσισαν να πάρουν και μία δεύτερη γνώμη και μέσω γνωστών, απευθύνθηκαν σε καρδιολογική κλινική στη Βοστόνη χωρίς όμως να έχουν ανταπόκριση.

twin

Δεν το έβαλαν όμως κάτω και συνέχισαν την προσπάθεια προκειμένου να βρουν μία λύση. Ετσι, κατέληξαν στον Dr. Redmond Burke, διευθυντή καρδιαγγειακών επεμβάσεων στο Νοσοκομείο Παίδων Nicklaus στο Μαϊάμι, που σύμφωνα με ένα άρθρο που είχαν διαβάσει, ήταν ανάμεσα στους 20 παιδοχειρουργούς που είναι εν ζωή και χρησιμοποιούν καινοτόμες μεθόδους.

Η οικογένεια έστειλε τις εξετάσεις και τις φωτογραφίες της κορούλας τους προκαλώντας την έκπληξη των γιατρών που δεν είχαν αντιμετωπίσει αντίστοιχο περιστατικό!

Μετά από πολλές συζητήσεις ο Dr. Juan Carlos Muniz πρότεινε να φτιάξουν ένα 3d μοντέλο της καρδιάς της μικρούλας για να μπορέσουν να εξετάσουν τις πιθανές λύσεις, χρησιμοποιώντας το χάρτινο παιχνίδι της Google, το Google Cardboard.

Με τη βοήθεια του παιχνιδιού και ενός κινητού οι γιατροί κατάφεραν να δουν την καρδιά της Teegan από κάθε οπτική γωνία, σαν να ήταν τρισδιάστατη. Ο Dr. Redmond Burke, σχεδόν δύο εβδομάδες μετά, ήταν σίγουρος πως μπορούσε να προχωρήσει σε χειρουργική επέμβαση. Και στις 10 Δεκεμβρίου η μόλις 4 μηνών Teegan μπήκε στο χειρουργείο.

Οι γονείς της μικρής δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι με τη μέθοδο αυτή το παιδί τους θα σωζόταν. “ Δεν ήταν μόνο καινοτόμο αυτό που έγινε αλλά και εντυπωσιακό», σχολίασαν οι γονείς. Η κόρη τους σε λίγες μέρες θα βγει από το νοσοκομείο και θα μπορεί να έχει μία φυσιολογική ζωή.

twin4
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved