Κριθαράκι στο μάτι: Δείτε πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτό μέσα σε ένα 24ωρο!

Η αλήθεια είναι πώς ποτέ 31 χρόνια τώρα δεν έχω βγάλει κριθαράκι στο μάτι. Θες το άγχος, θες η κόπωση, θες πολλά άλλα, έβγαλα και εγώ κριθαράκι στο μάτι.

Κριθαράκι στο μάτι: Δείτε πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτό μέσα σε ένα 24ωρο!

Γράφει η Μαργαρίτα Νικολάου

Ξύπνησα μια μέρα με πόνο κάτω από το μάτι και την επόμενη ο πόνος είχε γίνει εντονότερος με το μάτι μου να έχει πρηστεί και να έχει κοκκινίσει. Φίλοι και συνάδελφοι που το είδαν μου είπαν πώς μάλλον επρόκειτο για κριθαράκι. Το απόγευμα έκλεισα ραντεβού με έναν οφθαλμίατρο να με δει, όπου μου επιβεβαίωσε αυτό που ήδη ήξερα.

Κριθαράκι στο μάτι: Αίτια, πρόληψη και αντιμετώπιση

Μου συνταγογράφησε κάποιες σταγόνες και με διαβεβαίωσε ότι σε μερικές μέρες το κριθαράκι θα εξαφανιζόταν. Έλα όμως που ο πόνος ήταν αφόρητος και η ενόχληση μεγάλη; Έτσι όπως όλοι, άρχισα να ψάχνω στο διαδίκτυο για αποτελεσματικούς τρόπους που θα έδιναν τέλος στο πρησμένο μου μάτι γρήγορα. Δεν βρήκα κάτι και έτσι πήρα απόφαση ότι θα έπρεπε να περιμένω να δράσουν οι σταγόνες.

Την επόμενη μέρα στο γραφείο και ενώ βρισκόμουν στο κυλικείο για να πάρω ένα τοστ και έναν καφέ, ο Δημήτρης (που εργάζεται εκεί) μου είπε πώς αν θέλω να απαλλαγώ από το κριθαράκι υπάρχει μόνο ένας τρόπος, και αυτός είναι το σκόρδο!!

Μου εξήγησε πώς αν πίεζα ένα σκόρδο αρκετά μέχρι να βγάλει το έλαιό του και τοποθετούσα το έλαιο στο μάτι μου, το κριθαράκι θα υποχωρούσε. Αν και μου φάνηκε αστείο το ίδιο βράδυ το έκανα.

Το παιδί μου έχει κριθαράκι στο μάτι.Τι πρέπει να κάνω;

Έβαλα δύο φορές έλαιο από μια σκελίδα σκόρδο στο σημείο του ματιού μου όπου υπήρχε η κρίθη και κοιμήθηκα. Το πρωί το πρήξιμο είχε υποχωρήσει και ο πόνος είχε εξαφανιστεί. Το ίδιο έκανα ξανά το επόμενο βράδυ μέχρι που το κριθαράκι μου εξαφανίστηκε εντελώς! Και όλα αυτά μέσα σε ένα 24ωρο.

Κατά την εφαρμογή, το μάτι μου έτσουζε λιγάκι αλλά μόνο για 1 λεπτό!

Αν είστε λοιπόν από τους ανθρώπους που θέλουν γρήγορη, φυσική και δραστική λύση για το κριθαράκι που έβγαλαν στο μάτι τους, σας προτείνω το σκόρδο. Εφαρμόστε το και θα με θυμηθείτε!

Προσοχή

α) Το σκόρδο δεν προτείνεται για παιδιά καθώς όπως προανέφερα τσούζει.
β) Σε καμία περίπτωση η παραπάνω συμβουλή δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ιατρική γνωμάτευση και θεραπεία από τον ειδικό που δεν είναι άλλος από τον οφθαλμίατρο. Αν για οποιοδήποτε λόγο αποφασίσετε να υιοθετήσετε την παραπάνω συμβουλή θα είναι με δική σας ευθύνη!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved