Ποια τρόφιμα προκαλούν ακμή

Αν και η συσχέτιση μεταξύ της διατροφής και της ακμής είναι ακόμα σε ερευνητικό στάδιο,  μελέτες δείχνουν ότι υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που προκαλούν ακμή.

Ποια τρόφιμα προκαλούν ακμή

Η δίαιτα με συγκεκριμένη διατροφή μπορεί να αποτελεί τη λύση για την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων ακμής.

Μελέτη από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ δείχνει ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα, και ιδίως το αποβουτυρωμένο γάλα, ενδέχεται να συμβάλλουν στην εμφάνιση ακμής.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας, οι αγελάδες λαμβάνουν ορμόνες για να αυξήσουν την παραγωγή γάλακτος και τα κατάλοιπα των εν λόγω ορμονών, περνούν στον ανθρώπινο οργανισμό προκαλώντας σμήγμα που φράζει τους πόρους του δέρματος δημιουργώντας την ακμή.

Εκτός όμως από το γάλα και η ζάχαρη, η οποία ευθύνεται για πολλά προβλήματα υγείας , ενοχοποιείται για την ακμή. Η κατανάλωση ζάχαρης αυξάνει τα σάκχαρα στο αίμα και διεγείρει την παραγωγή της ινσουλίνης η οποία αν δεν απορροφάται από τα όργανα του σώματος μπορεί να οδηγήσει σε αυτό που ονομάζεται αντίσταση στην ινσουλίνη. Κάτι τέτοιο ενισχύει την παραγωγή σμήγματος και την ανάπτυξη των συμπτωμάτων της ακμής.

Μια άλλη μελέτη δείχνει ότι μια δίαιτα χαμηλή σε γλυκαιμικό φορτίο μπορεί να βελτιώσει όχι μόνο τα συμπτώματα της ακμής αλλά και την ευαισθησία στην ινσουλίνη του ασθενούς. Γι αυτό προτείνεται μία διατροφή πλούσια σε λαχανικά και ψάρια που βοηθάει τον οργανισμό να κρατά τον γλυκαιμικό δείκτη σε σταθερά επίπεδα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved