Ζωγραφίστε, διώχνει το άγχος

Ξεκίνησε δειλά δειλά πριν από μερικά χρόνια στην Αμερική, εξαπλώθηκε στην Ευρώπη και ήρθε και στη χώρα μας. Ο λόγος για τη «θεραπευτική» ζωγραφική που απευθύνεται στους ενήλικες.

Ζωγραφίστε, διώχνει το άγχος

Ειδικοί ψυχοθεραπευτές που έχουν ασχοληθεί με το θέμα, προτείνουν τη ζωγραφική ως έναν εναλλακτικό «διαλογισμό». «Το να χρωματίζει κάποιος μπορεί να μειώσει το άγχος, να βελτιώσει τη συγκέντρωση ή να δώσει περισσότερη ξεγνοιασιά στους ενήλικες», λέει η Μέριγκρεϊς Μπερμπέριαν στο CNN, επίκουρη καθηγήτρια στο πρόγραμμα θεραπευτικής τέχνης του NYU.

Μάλιστασε πολλές εταιρείες του εξωτερικού προτρέπουν τους εργαζόμενους να ζωγραφίζουν όποτε νοιώθουν ότι αγχώνονται ή στρεσάρονται υπερβολικά.

Στην αγορά κυκλοφορούν ειδικά βιβλία ζωγραφικής που απευθύνονται σε ενήλικες και γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία , ειδικά στο εξωτερικό. Η μεγάλη απήχηση που γνωρίζουν οφείλεται στην ανάγκη των ανθρώπων να ξεφύγουν από την καθημερινότητά τους. Δεν θέλουν να μετατραπούν σε μηχανές εργασίας, και όταν ακόμα δεν έχουν χρόνο ή διάθεση για άσκηση ή ένα άλλο χόμπι, η ζωγραφική αποτελεί για πολλούς μία μορφή εκτόνωσης.

Η δραστηριότητα αυτή αφορά κυρίως γυναίκες οι οποίες έχουν πολλές υποχρεώσεις και ψάχνουν έναν τρόπο να χαλαρώσουν. Αυτή η ελάχιστα δημιουργική δραστηριότητα τους δίνει την ευκαιρία να φτιάξουν όμορφα σκίτσα και ακόμα να ενσωματωθούν σε ένα κοινωνικό σύνολο, καθώς αυτή η νέα τάση τους δίνει την δυνατότητα να γνωρίσουν άτομα με το ίδιο ενδιαφέρον και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους.

Ποτέ δεν είναι αργά. Μπορείτε από σήμερα λοιπόν να ξεκινήσετε να δοκιμάσετε τη νέα μορφή εκτόνωσης, που είναι η ζωγραφική.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved