Τα 10 πιο συχνά λάθη που κάνουμε στο ψήσιμο

Λόγω εορτών ο χρόνος που περνάμε στην κουζίνα είναι περισσότερος. Ο φούρνος « παίρνει» φωτιά και εμείς ευχόμαστε το γλυκό ή το φαγητό που ετοιμάζουμε να είναι πέρα από νόστιμο και εμφανίσιμο.

Τα 10 πιο συχνά λάθη που κάνουμε στο ψήσιμο

Όμως, πολλές φορές, και ειδικά όταν έχουμε καλέσει στο σπίτι μας παρέα για φαγητό, το ψήσιμο του φαγητού δεν είναι πάντα επιτυχημένο.

Οι ειδικοί της κουζίνας, και δη οι μάγειροι, διευκρινίζουν ότι η επιτυχία στο ψήσιμο βασίζεται περισσότερο στην ακρίβεια, τη φροντίδα και την προσοχή στη λεπτομέρεια.

Εμείς σας παρουσιάζουμε τα δέκα πιο συχνά λάθη που κάνουμε στο ψήσιμο ελπίζοντας να σας βοηθήσουμε.

1. Δεν επιλέγουμε τα σωστά σκεύη ψησίματος και δεν κάνουμε την απαραίτητη προετοιμασία.
Για παράδειγμα αν θέλουμε να ψήσουμε ένα γλυκό σε ταψί κανονικού μεγέθους θα πρέπει πρώτα να βάλουμε σε όλες τις επιφάνειες λίγο βούτυρο ή αντικολλητικό σπρέι μαγειρέματος. Απλώνουμε τη λαδόκολλα , τη στρώνουμε πολύ καλά και στη συνέχεια πασπαλίζουμε την επιφάνεια με αλεύρι.
2.Τα υλικά δεν είναι όλα σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα γλυκά πολλές φορές να μην φουσκώνουν και το κρέας να θέλει περισσότερες ώρες ψήσιμο.
3. Δεν διαβάζουμε προσεκτικά τη συνταγή και δεν βάζουμε τις ακριβείς ποσότητες που μας υποδεικνύει.
4. Στα γλυκά δεν χτυπάμε μαζί όσο χρονικό διάστημα πρέπει το βούτυρο με τη ζάχαρη. Έτσι πολλές φορές δεν είναι λείο το μείγμα.
5. Αντικαθιστούμε υλικά της συνταγής με άλλα παραπλήσια. Το αποτέλεσμα όμως, ειδικά στα γλυκά, δεν θα είναι το ίδιο.
6. Η ακριβής μέτρηση των υλικών είναι το κλειδί για το σωστό ψήσιμο. Συνήθως όμως η μέτρηση των υλικών γίνεται με το ...μάτι.
7. Ανοίγουμε συχνά την πόρτα του φούρνου με αποτέλεσμα να αλλάζει η θερμοκρασία ψησίματος.
8. Για ευκολία , ειδικά στα κουλουράκια, τοποθετούμε δύο ταψιά μαζί, όμως αυτό, δεν βοηθάει στο σωστό ψήσιμο.
9. Τοποθετούμε πολύ κοντά (στριμωχτά) τα γλυκά ή το φαγητό στο ταψί κι έτσι τα μεν γλυκά είναι κολλημένα, το δε φαγητό μπορεί να μην έχει ψηθεί.
10. Επιλέξτε τη σωστή «μπάρα» ψησίματος εντός του φούρνου. Όλα τα φαγητά ή τα γλυκά δεν ψήνονται στη μεσαία θέση.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved