Πώς να αντιμετωπίσετε μικρές πληγές όπως ένα κόψιμο ή ένα γδάρσιμο

Τα πιο συνηθισμένα καθημερινά ατυχήματα είναι μικρές πληγές που μπορούν εύκολα να αντιμετωπιστούν με ένα επίθεμα. Μπορεί να είναι ένα κόψιμο από μαχαίρι όταν κόβετε ορισμένα λαχανικά ή ένα γδάρσιμο της επιδερμίδας από πέσιμο.

Πώς να αντιμετωπίσετε μικρές πληγές όπως ένα κόψιμο ή ένα γδάρσιμο

Εκείνο που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι πρέπει πριν τη φροντίδα της πληγής να πλένετε τα χέρια σας προσεκτικά. Οποιοδήποτε κόψιμο στην επιδερμίδα μπορεί να είναι επιρρεπές στη διείσδυση βακτηρίων.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, καλύψτε το κόψιμο ή το γδάρσιμο με ένα επίθεμα. Θα προστατεύσει την τραυματισμένη περιοχή από την τριβή, τα βακτήρια και τη μόλυνση, θα απορροφήσει τα υγρά της πληγής και θα δημιουργήσει συνθήκες στις οποίες η πληγή να μπορεί να θεραπευτεί ανενόχλητη.

Ειδικότερα:

1.Βεβαιωθείτε ότι έχετε πλύνει τα χέρια σας πριν την εφαρμογή ενός επιθέματος ή ότι έχετε φορέσει χειρουργικά γάντια μιας χρήσης-αυτό θα μειώσει τον κίνδυνο μόλυνσης.
2.Μια μικρή πληγή θα σταματήσει σύντομα να αιμορραγεί.Αν όχι, εφαρμόστε λίγη πίεση στο σημείο με ένα μη κολλητικό τσιρότο μέχρι να σταματήσει.
3.Αν η αιμορραγία συνεχίσει, εφαρμόστε περισσότερα επιθέματα και πιέστε απαλά την πληγή και ζητήστε ιατρική συμβουλή.
4.Καθαρίστε την πληγή προσεκτικά, απομακρύνοντας οποιαδήποτε βρωμιά και πετραδάκι. Απολυμάνετε, έπειτα καλύψτε την τραυματισμένη περιοχή με ένα σωστό κάλυμμα όπως ένα τσιρότο για πληγές, μια κομπρέσα ή ένα αυτοκόλλητο επίδεσμο.
5.Με τα παιδιά: Εξηγήστε τους τι κάνετε, ότι μπορεί να είναι λίγο επώδυνο αλλά ότι γρήγορα θα νιώσουν καλύτερα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved