Πώς μπορείτε να απολαύσετε τα χριστουγεννιάτικα γλυκά χωρίς να πάρετε κιλά

Γιορτές χωρίς γλυκά δεν νοούνται. Ακόμα και οι πιο εγκρατείς ενδίδουν στις γλυκές απολαύσεις που αυτές τις μέρες βρίσκονται παντού: Στο σπίτι, στο γραφείο, ακόμα και στα καταστήματα!

Πώς μπορείτε να απολαύσετε τα χριστουγεννιάτικα γλυκά χωρίς να πάρετε κιλά

Όση λοιπόν εγκράτεια κι αν επιδείξουμε, τελικά θα υποκύψουμε στον πειρασμό! Με ή χωρίς ενοχές.

Μην αγχώνεστε όμως.Οι διατροφολόγοι είναι μαζί μας. Λένε όχι στη στέρηση των γλυκών, ναι στα γλυκά αλλά με μέτρο. Κι όταν αναφέρουν λέξη μέτρο, εννοούν ότι ακόμα κι αν κάνουμε μια παρασπονδία, καλό είναι την επομένη να είμαστε περισσότερο πειθαρχημένοι. Το βασικό είναι να μην παίρνουμε περισσότερες θερμίδες απ΄ όσες καίμε.

Ας φροντίσουμε λοιπόν να επιλέξουμε το είδος και το μέγεθος του γλυκού που αναλογεί στις ανάγκες μας και αν μπορούμε ας πάμε και μία βόλτα με τα ...πόδια.

Και για να έχετε μία ακριβή εικόνα των θερμίδων των χριστουγεννιάτικων γλυκών, ρίξτε μία ματιά παρακάτω:

Μελομακάρονα:Eίναι ίσως το πιο αγαπημένο γλυκό των γιορτών με πολλές πλέον παραλλαγές. Η γλυκύτητά τους προέρχεται από το μέλι και όχι από τη ζάχαρη, οπότε βελτιώνεται η περιεκτικότητα σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.
Ένα μελομακάρονο, μέτριο σε μέγεθος, έχει 180-220 θερμίδες.

Κουραμπιέδες:Ο κουραμπιές εκτός από βούτυρο έχει και καβουρδισμένα αμύγδαλα, με υψηλή θρεπτική αξία. Μην σας τρομάζει το βούτυρο, το κάθε κομμάτι έχει 150-250 θερμίδες.

Δίπλες:Οι περισσότεροι τις αποφεύγουν γιατί πιστεύουν ότι το λάδι στο οποίο έχουν τηγανιστεί, προσθέτει πολλά κιλά ενώ δημιουργεί μια αίσθηση κορεσμού επιβαρύνοντας το στομάχι. Η αλήθεια είναι πως έχουν λιγότερα λιπαρά από τους κουραμπιέδες, αλλά επειδή τηγανίζονται αλλοιώνεται η ποιότητα του λαδιού, με αποτέλεσμα να καταστρέφονται τα θρεπτικά συστατικά τους. Εδώ ανεβαίνουμε λίγο σε θερμίδες, καθώς μία δίπλα έχει περί τις 200-240.

Βασιλόπιτα: Πρωτοχρονιά χωρίς βασιλόπιτα και φλουρί; Δεν γίνεται. Η παραδοσιακή βασιλόπιτα παρασκευάζεται με πολλά αυγά και βούτυρο, με αποτέλεσμα να έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά.Το ένα κομμάτι των 100γρ. προσδίδει 390-450 θερμίδες ανάλογα με τα υλικά.

Δείτε εδώ περισσότερa χριστουγεννιάτικa θέματα όπως και πώς θα φτιάξετε νόστιμες υγιεινές χριστουγεννιάτικες συνταγές!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved